He was probably the bravest man I ever knew.

Intervju med Mary GranPré

TLC har postet en rapport fra en chat med Mary GranPré (som illustrerer de amerikanske utgavene av HP-bøkene) og folk fra SugarQuill og HPfGU (HP for Grownups).

GranPré forteller her hvordan hun forbereder seg i forkant av en illustrasjon og hvordan hun gjennomfører den. Når hun får en ny HP-bok å illustrere, lager hun 3 foreløpige skisser som redaksjonen i Scholastic skal velge ut ifra. Hun konfererer ikke med JK Rowling når det gjelder illustrasjonene, fordi redaktørene ønsker at kunstnerne skal lage bilder utifra sin egen oppfatning av historien i boka (dette er vanlig praksis når det gjelder illustrering av barnebøker). Dette betyr at illustrasjonene ikke nødvendigvis har betydning for handlingen (ergo kan vi til neste bok slutte å studere forsiden av boka for å finne hint til hva som kommer til å skje.. ;)).

Hun forteller også at hun ikke har copyright til HP-illustrasjonene (de eier Scholastic og Warner Bros), og hun får heller ingen royalties om tegningene brukes utenfor boken.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt