The last enemy that shall be destroyed is death.

Intervju med Mary GranPré

TLC har postet en rapport fra en chat med Mary GranPré (som illustrerer de amerikanske utgavene av HP-bøkene) og folk fra SugarQuill og HPfGU (HP for Grownups).

GranPré forteller her hvordan hun forbereder seg i forkant av en illustrasjon og hvordan hun gjennomfører den. Når hun får en ny HP-bok å illustrere, lager hun 3 foreløpige skisser som redaksjonen i Scholastic skal velge ut ifra. Hun konfererer ikke med JK Rowling når det gjelder illustrasjonene, fordi redaktørene ønsker at kunstnerne skal lage bilder utifra sin egen oppfatning av historien i boka (dette er vanlig praksis når det gjelder illustrering av barnebøker). Dette betyr at illustrasjonene ikke nødvendigvis har betydning for handlingen (ergo kan vi til neste bok slutte å studere forsiden av boka for å finne hint til hva som kommer til å skje.. ;)).

Hun forteller også at hun ikke har copyright til HP-illustrasjonene (de eier Scholastic og Warner Bros), og hun får heller ingen royalties om tegningene brukes utenfor boken.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt