Either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.

Mail fra Sandrew Metronome

Jeg fikk nettopp svar fra Sandrew Metronome Norge AS, som distribuerer Prisoner of Azkaban i Norge:

Det stemmer nok at det er lagt opp til premiere på filmen 6. august i Norge. Datoen er ikke helt fastsatt, men det er mye som tyder på at både Sverige, Finland og mulig også Danmark vil gjøre det samme.

Grunnen er enkelt rett og slett fordi en junipremiere på filmen er veldig risikabelt med tanke på sommerværet i Norge. Erfaringen viser at sommerværet også spiller veldig stor rolle med tanke på kinobesøket, i tillegg til at det til våren og sommeren også er veldig mange andre filmer som krever mye plass på kinoene. (Både Troja med Brat Pitt, Spiderman 2, The Day after Tomorrow etc blir nok veldig store titler også til sommeren.)

Det betyr at om det blir fint vær, så vil de fleste kinogjengerne heller være ute i solen enn inne i en kinosal. Dette gjelder nok mer film for de yngre målgruppene enn for ”voksen” film. Dermed har Warner bestemt at de skandinaviske landene skal vente med sin premiere på den nye Harry Potter-filmen.

Men jeg kan love deg at selv om den kommer litt seinere her, skal vi nok få mye oppmerksomhet rundt Harry Potter lenge før den tid. Nå håper vi også å kunne få den nye traileren til filmen opp på kino til jul. Det avhenger litt av kinoene rundt om, men vi vil gjøre vårt i alle fall for at dere som julepresang skal få en liten smakebit.

Så synd om du reiser til London bare for å se filmen, men håper også at den er så bra at du også vil se den når den kommer opp på de store kinosalene i Norge.

Ha en riktig god filmhøst!

Med vennlig hilsen,
Presseansvarlig Sandrew Metronome Norge AS

Til dette vil jeg kommentere et par ting:
- Forstår ikke Warner at det er sommer i både UK og USA etc i juni, og at også der kommer de samme storfilmene? Vil ikke publikum i disse landene heller være ute?
- Har det ikke blitt bevist gang på gang at august er en varmere måned enn juni her i Norge?
- Yay, Danmark vil kanskje få premiere tidligere (= billigere å reise til enn London).

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Kristine sier:

  Jeg er med på Danmarkstur! ;)

  Og argh.

 • MsJoplin sier:

  Blir du med til London også? ;)

 • Angie sier:

  Vi er da ingen dumminger.

  «Men jeg kan love deg at selv om den kommer litt seinere her, skal vi nok få mye oppmerksomhet rundt Harry Potter lenge før den tid. Nå håper vi også å kunne få den nye traileren til filmen opp på kino til jul. Det avhenger litt av kinoene rundt om, men vi vil gjøre vårt i alle fall for at dere som julepresang skal få en liten smakebit.»

  Skal de være så snille at vi KANSKJE får Azkaban-trailer før jul, altså? Og tenk å skylde på været da…*forbanna*

 • Renate sier:

  *hyperventilere*
  Det der er bare vilt dårlig gjort, ikke noe annet. Trodde Norge begynte å bli såpass oppegående at vi fikk samme premieredatoer som de fleste andre land. Men, så feil man kan ta… Og seriøst da, traileren har jo alle sett allerede. Ikke noen «godbit» det nå lengre. Får begynne å spare penger til Londontur, tenker jeg…

 • Padma sier:

  *HYLE!!* Hva gjør vi nå ? Jeg blir iallefall med til Danmark! «Så synd om du reiser til London bare for å se filmen», pft, *bare* du liksom. :P

 • MsJoplin sier:

  Jeg skal la ham få vite at det er en hel haug av oss som heller drar ut fremfor å vente, som kanskje kommer til å boikotte filmen om den kommer såpass sent, som antagelig (!) kommer til å laste filmen ned fra nettet istedet for å se på kino. Etc.

 • Padma sier:

  You go girl! :D

 • meg sier:

  SINNSYKT irriterende. Dette tror jeg er en av de sløveste unnskyldningene jeg har hørt. Det er gale nok at filmen ikke har premiere før i juni i USA og England, men så skal de absolutt gjøre det litt mer problematisk for oss og ikke vise den før i august. Det gikk greit med boken, den kan man bare kjøpe på engelsk. Men her gir de oss ikke noe valg. England, here we come….


Legg igjen en kommentar

Valgfritt