Bless the children, give them triumph now.

Finsk OotP-omslag

Mugglenet har fått tilsendt det som vil bli omslaget til den finske oversettelsen av Order of the Phoenix – nemlig Harry Potter ja Feeniksin kilta!

Noen forslag til hvem som er avbildet på forsiden? Bortsett fra (den vakre) Dolores Umbridge?

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Padma sier:

  Umbridge? Hvor?

 • Simen sier:

  Det coveret der synes jeg var temmelig dårlig ……………. jeg mener Umbridge er stygg men det ser ut som et , eh , ikke vet jeg! En slags , eh, VANNSKAPNING eller noe sånt no`!

 • MsJoplin sier:

  Padma: Padda! :D

 • Padma sier:

  Er padda Umbridge?! *riste hode* Og har begge guttene på coveret der briller eller er det bare meg?

 • Angie sier:

  Er den padda baki der Umbridge? :) Og det er vel ikke to gutter? Ser ut som den andre personen med svart hår og briller er McGonagall. Hun har svart hår og briller, men kanskje ikke runde. Det ser i hvertfall ut som om det er en knute bakpå hodet til personen fremst.

 • Ginny sier:

  svææææææææære nesne da… e d ingen som tenke på dem?

 • Angie sier:

  Å, vær så snill, ikke mobilspråk.

 • Padma sier:

  Hmm, snodig den forsida der skjønner jeg…Luna kanskje hun forrerst da eller?
  Og Ginny; site, ikke cite..

 • The Emperor sier:

  Hehe. Coveret ser ut som det er tatt fra en dårlig polsk animasjonsfilm!

 • MsJoplin sier:

  Jeg har svaret!! Det er BÅDE James og Harry på forsiden. Du kan se James løfte Snape opp i været bak der. :D Men hva er den.. rosa blekkspruten.. Harry har på seg? :o

 • MsJoplin sier:

  Og hvorfor har hele haugen lilla og gule skjerf? :P

 • Angie sier:

  Åja, Harry foran (med grønn lue, jeg ser det nå), Hermione ved siden av, James bak, Snape ser man nesten ikke, og vanskapningen er Umbridge? Hva med tallerkenen foran da?

 • MsJoplin sier:

  Hm. Pensieve? Sikker på at det ikke er Luna eller Lily istedet for Hermy?

 • Marie sier:

  Jenta er nok Luna… Kan SÅVIDT se en antydning til et drømmende blikk, liksom…? :/ Og det var da noen ENORMT lange neser?! Hvis ikke det er det mest komiske jeg har sett denne uka….! Hvem er det som har laga den forsiden??

 • Marie sier:

  Jepp, jeg er glad vi har den amerikanske forsiden (er det ikke det vi har…?)

 • Padma sier:

  Jupp, vi har den amerikanske. Liker nå de best jeg, litt mer detaljer og fargesammenheng. Syns også foressten det er litt greit at vi ikke driter oss ut med teite forsider(hva med den italienske hvor harry har en mus på hodet?), vi har nok å stri med når det gjelder den norske utgaven fra før av..(sånn ikke for å komme nærmere innpå det igjen men;))

 • Eft sier:

  Jeg synes at vi kunne hatt den svenske, jeg. Den er så nydelig…*missunne søta bror*

 • Simen sier:

  Oppsumering: FInnene mener Umbridge er en padde! :-) !!!

  Forresten: hvem av de to «brilleslangene med ENORME neser » skal være Harry og hvem er den andre??
  Og hvem skal den jenta være??

 • Angie sier:

  Etter hva jeg har fått ut av denne diskusjonen, Simen, er at de to med svart hår og briller må være James og Harry. Jenta kan være Hermione, Luna eller Lily.

 • mira zandar sier:

  Åhh!! Jeg ELSKER virkelig syregrønt og lilla – begge farvene er virkelig nydelige, og slår nesten rødt/orange med syregrønt til (men bare nesten). Naturligvis kan ikke finnene godt nok engelsk til å skjønne at gold an crimson (eller hva det nå kalles i bøkene, godder ikke sjekke) betyr rødt og gull. Uansett er det en rødlilla farge som brukes i bøkene, og om det kan tolkes til nisserød, kan det sikkert tolkes til lilla også (i alle fall rødfiolett). Dette er et omslag som setter fantasien igang – at det er vanskelig å skjønne hvem det er, er da morsomt. Hvor mange av oss har ikke diskuterte hvem han ene karen bak på en av de (engelse barneutgavene) er? Jeg har i alle fall gjort det. Den eneste av ootpomslagene jeg virkelig HATER er den amerikanske, og det gjør litt vondt å se den lyse mot meg hvorenn jeg går. Den engelske barneutgaven er genial, mens jeg ikke har sett den svenske. *håper noen viser meg den*

 • Padma sier:

  litt vanskelig å skille ironi og ikke der mira ;)
  men hva er galt med den amerikanske forsiden da?

 • MsJoplin sier:

  Umbridge *blir* jo opptil flere ganger beskrevet som «toad-like», så det er ikke så langt unna tegningen,. :D *digge svensk forside* Jeg liker forøvrig den amerikanske forsiden – er jo den vi niglante på før utgivelsen ;)

 • Padma sier:

  Oooh! Svenskene får til mye rart gitt

 • mira zandar sier:

  Angående ironien, var det ikke så mye av den, ug undertegnede har vel en tendens til å blande positive og negative omtaler i LITT for stor grad *rødme*. Jeg elsker lilla og grønt, og skjønner halvveis hvordan man kan ha tolket frem fargene lilla og gult fra beskrivelsene i bøkene. De NEVNER en rødlilla farge tross alt. Men jeg synes man skal skjønne hvem forsiden forestiller, og det gjør man jo ikke her. Ble det klarere nu?

 • mira zandar sier:

  Og det var da ikke den amerikanske JEG niglante på før utgivelsen! Jeg så bare på den engelske barneutgaven, jeg…

 • Parvati sier:

  Snål framside……. Leste ut boka (5) i går. Bra bok..

 • MsJoplin sier:

  Mira: Har man lest boka, skjønner man at det er James som leviterer Snape, som er den ene bebrillede gutten. Den andre er Harry. :P Når det gjelder forsider – jeg husker jeg var helt overbevist om at det var en person gjenspeilet i Harrys øye – man så det skikkelig tydelig i den enorme scannen jeg fant. Men. Den engelske barneutgaven!? Trodde ikke man så mer enn forsiden av den før den kom ut? JEG så hvertfall ikke noe mer enn forsidene på noen av utgavene – husker jeg ble helt gira da jeg så tegningen av fontenen etc – etter at jeg hadde kjøpt boka. :P

 • Stian sier:

  Om jeg får lov til å si det, det var en j***** stygg framside!

 • mira zandar sier:

  er det ikke forsider vi snakker om her, da? Og vi så jo alle tre FORSIDENE lenge før de kom ut… og jeg likte den engelske barneutgaven best, og det gjør jeg fremdeles. Barneutgaven, ja. Den med de fine fargene.

 • mira zandar sier:

  og den fiske var da ganske kul… jeg likte den litt, jeg… ikke sånn veldig, men jeg likte den bedre enn den amerikanske i alle fall. Forresten – hva var greia med lysene på den amerikanske forsiden?

 • MsJoplin sier:

  Mira – har du ikke lest bok 5? Lysene på forsiden var selvsagt fra rommet i Department of Mysteries – de går inn i et sirkelrundt rom med stearinlys som flyter i luften. *sigh* Jeg elsket den amerikanske, den gjenspeilte hvertfall en del av handlingen i boken. Og man så Harry i en vettug tegnet utgave (istedet for den grusomme finske versjonen). Og man kunne fantasere om hva som ville skje videre. Mens på de engelske utgavene var det jo bare bilde av en («kjedelig») Føniks. :P Hehe.

 • Padma sier:

  Jepp, jeg liker de amerikanske fordi de har så mye av handlingen tegnet på. Sånn at når man har lest ferdig boka kan man si «aha, var det *det* den og den tegningen skulle forestille»

 • avur sier:

  Haha! Flott cover! For en fantastisk fremstilling av Umbridge! Kunstneren har greid å fange hennes sanne jeg, selv om bildet som helhet kanskje er litt forvirrende. Gøye finner!

 • Aillya sier:

  er harry den personen med damefrisyren????? Er james han bak? eg trodde d va harry som va bak……….. jaja

 • MsJoplin sier:

  Damefrisyre? Det er jo en lue!! (Er det ikke?) :D Og Mira: Du sa oppi her at vi hadde diskutert hvem han fyren bak på barneutgaven var FØR boka ble utgitt. Men vi så ikke den fyren før boka ble gitt ut fordi vi bare hadde bildene av *fremsiden*. De folka JEG diskuterte var fra en reklame for boka. Fant senere ut at de var på baksida av den amerikanske utgaven. (Det var vel MadEye, Tonks (og ikke en gutt) og Remus, var det ikke?

 • mira zandar sier:

  Sitat: EN AV DE (engelske barneutgavene) Det er sikkert vanskelig å forstå, men med det siktet jeg til at en av de tidligere bøkene har en kar bakpå som man har diskutert heftig hvem er. Tror det er Nicolas Flamel eller noe, men man diskuterte det ganske lenge. Flamel – da blir det philosophers stone det gjelder, da. Det var noe slikt som at halvparten av bøkene hadde Dumbledore bakpå, men den adnre halvparten hadde en annen kar.

 • MsJoplin sier:

  Uh. Ok. Misforståelsen skjedde vel da alle vi andre diskuterte forsidene på bok 5 og ikke de andre. :D Men ok. Jeg har forresten Dumbledore bak på bok 1.

 • micine sier:

  Det er jo HUFSA-stil! (noen som så på mumitrollet da de var små?). De er jo kjent for breie neser og slikt, da…

 • loony sier:

  det må være den styggeste og mest mis-visende forsiden jeg har sett ever! den nese-greia tok rett og slett kaka! synes synd på alle finske fans!jeg er sjokkert.

 • sjokkert jente! sier:

  eg hadde aldri kjøpt boka på finnsk viss eg var finnsk!!

 • Hilde sier:

  Har umbridge skjegg?? eller er det bare meg? det må være den fæleste forsiden jeg noen gang har sett!!

 • Guro sier:

  Herregud!

  Harry ser jo ut som Hufsa i Mummi!

  Er det Tove Jansson som står bak denne illustrasjonen??


Legg igjen en kommentar

Valgfritt