Remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave, because he strayed across the path of Lord Voldemort.

Rowling vant ny rettssak

I saken JK Rowling vs Nancy Stouffer har sistnevnte blitt dømt til å betale Rowling $50.000 for tort og svie, samt saksomkostninger.

Nancy Stouffer påstod at Rowling plagierte hennes verk, at hun blant annet har brukt hennes uttrykk muggles. I tillegg påstod Stouffer at hun hadde skrevet en bok kalt Larry Potter and His Best Friend Lily (hvor likheten ikke trenger forklaring).

Grunnen til at Stouffer tapte rettssaken, var at de oppdaget at hun hadde endret på bevis etter at saken hadde kommet i gang. Blant annet kom det frem at boken nevnt ovenfor ikke hadde en tittelside, at hovedpersonen kun ett sted i boken blir kalt Larry Potter (det er altså ikke fremtredende) og at den ikke var tilgjengelig før 1993 (selv om hun påstod først at hun skrev den på 80-tallet).

Hennes bruk av ordet muggles er også totalt forskjellig fra Rowlings bruk, slik at dommeren ikke så noe plagiat i det.

Takk til Mugglenet for tipset.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt