Remember my last, Petunia.

Bok 6 ute i september?

Massivt rykte her, folkens. Cinescape har fått et anonymt tips om at bok 6, navn fortsatt ukjent, vil komme i trykk intet senere enn 8. september i år.

Order of the Phoenix kom ut 21. juni, som er datoen for sommersolverv. Ryktet går ut på at forlaget ønsker å gi ut den 6. boken 22. september – altså i tide til høstjevndøgn.

Jeg vil anta at ryktet har grobunn i det «hintet» som ble gitt oss i bok 5 – i den ene profetien som ble knust i kampen, hørte vi følgende: at the solstice will come a new.. (på solververvet kommer det en ny..).

Men seriøst, folkens. For det første tar det minst et halvt år å trykke et så massivt førsteopplag som bok 6 krever. For det andre kommer ikke Bloomsbury/Scholastic til å benytte seg at mange forskjellige trykkerier for å gjøre jobben, da dette øker faren for lekkasjer (at boken blir lagt ut på nettet osv). Og sist, men ikke minst – forlaget ville ha fortalt oss umiddelbart dersom de visste om en utgivelsesdato for Verdens Mest Etterlengtede Bok. De trenger tid til å reklamere for den, ja, riktig, selv om boken «vil selge seg selv», som mange sier, kommer forlaget til å tyne så mange penger ut av hypen som overhodet mulig.

I februar ble det også sagt at Scholastics finansanalytikere mente at boken ville komme ut tidligst sommeren 2005, men antagelig ikke før sommer 2006.

Så, til vi hører fra Bloomsbury – anse dette som et rykte!

Takk til HPANA for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt