Where your treasure is, there will your heart be also.

Rowling avskaffet bur-barn

For noen dager siden skrev aviser verden over at Jo Rowling hadde lest en artikkel i The Sunday Times om barnetorturen som foregår i Tsjekkia. Her ble handikappede barnehjemsbarn stuet inn i bur, og ble sluppet ut kun for mat, medisiner og skifting av bleier.

Rowling skrev protestbrev til ambassadøren i Tsjekkia, og til ansvarlige innen EU og Tsjekkias president. At Jo personlig involverte seg, har som sagt gitt stor mediadekning, og dette har ført frem.

Tirsdag ble det utstedt forbud mot å bruke såkalte senge-bur som oppbevaring for handikappede barn, og en talsmann for de tsjekkiske helsemyndighetene kan fortelle at «såkalte nettbur skal være ute av disse institusjonene innen årets utgang».

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Karianne sier:

  Det er bra gjort det Rowling.

 • Luchas sier:

  Det er bra gjort det Rowling.
  Stakkars de barna som må lide der !
  Og vi er et av værdens rikeste land…vi sitter bare å ser på !
  kan vi ikke gjøre noe ?

 • Kari E sier:

  Jeg syns det er bra at hun med så mye makt(for det er jo det de får når de blir så berømte, for alle legger merke til meningene hennes) prøver å gjøre noe med slikt i verden. Kan ikke flere av de rike og berømte gjøre noe??!

 • Karianne sier:

  Ja der er jeg helt enig. Hvorfor gjør ikke andre kjendiser sån?

 • Hey sier:

  Jeg skal til Tsjekkia snart…
  Go Rowling!! Stakkars barn….huff!

 • Galie sier:

  Det er kjempebra at det har blitt gjort noe med det.
  Egentlig var det ikke noe overraskende at funksjonshemmede barn blir behandlet sånn. Man kan se det i manga a de gamle østblokklandene.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt