Either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.

Rowlings suksess ingen hekskunst

..men derimot bygd opp gjennom mange års hardt arbeid, skriver avisen Investor’s Business Daily. De har tatt for seg historien bak suksessen Harry Potter og har med det intervjuet Arthur A. Levine, mannen som redigerer og gir ut Rowlings romaner via Scholastic Forlag.

Han kan fortelle at Rowlings førsteutkast av en ny bok er som en annen forfatters femte utkast, så ferdig gjennomarbeidet er bøkene før de i det hele tatt blir levert inn til forlaget. Han sier videre at Rowling er veldig klar over at Harry Potter-bøkene har en egen plass i historien og at det hadde vært synd om bøkene hadde båret preg av hastearbeid, eller hadde blitt kortere på grunn av en deadline. Det er viktigere at boken blir laget riktig.

En annen ting med å skrive en bok som er så populær, er at de blir gransket inngående av fansen. På en side har man et ansvar for å få boken ut til en ivrig gruppe fans, men på den annen side å få ut den beste boken overhodet mulig.

For å perfeksjonere rollefigurene sine, er ikke Rowling redd for å gjøre forandringer underveis i skrive- og redigeringsprosessen. Hun har en sterk vilje, men hun er likevel ikke så sta om redaktøren foreslår en nødvendig endring. På den annen side er hun veldig sterk. Hun vet hvor ting er og hvor hun vil de skal være.

Takk til TLC for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt