I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death.

Terry Pratchett snakker om JK Rowling

I et intervju med The Age snakker Terry Pratchett, mannen bak Discworld, om fantasyforfatterne J.R.R. Tolkien og J.K. Rowling.

Han sammenlikner JK med seg selv («a good and competent writer») fordi han er redd for å si noe negativt da dette vil føre til store overskrifter. Han har også flere ganger blitt spurt om han er sjalu på Rowlings suksess, men sammenlikner dette med at en som vinner i rullett på et kasino ikke er sjalu på personen som vinner i baccarat ved nabobordet. Videre mener han at det er forfattere som er bedre enn ham og Rowling, som ikke er finansielt suksessfulle.

Takk til TLC for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Kristert sier:

  Han .. virker nokså selvsikker?

 • MsJoplin sier:

  Han bare sikrer seg mot å bli feilsitert føler jeg. Og, dersom du tjente millioner på bøkene dine, ville du blitt sjalu på en annen som tjente millioner på bøkene sine? :D

 • sandra:) sier:

  e d muli å skrive bedre enn ne rowling?? ikkje ette mi meining:)

 • Majo sier:

  Prattchet er nokså nær Rowling i å skrive bra, vil jeg si.. :) But, she’s the Queen!

 • natalie sier:

  Det er sikkert ingen som er enige med meg, men jeg mener at Prattchet er bedre enn Rowling. Dette mener jeg fordi jeg liker beskrivelser av steder ol som jeg mener at Prattchet er bedre til. Dessuten er hans diskworld veldig bra oppbygd og har mange bra, morsomme detaljer. Rowling er også en kjempe bra forfatter!

 • Destructionz sier:

  Enig me natalie. Muli rowling’s bøker har mer spenning osv men ingen slår pratchett’s skrivekunst. De morsomme og utfyllende detaljene og beskrivelsene av både karakterer og omgivelser, brilliant humor, den gode og komplekse engelsken, måten han leker med ord, og ikke minst oppfinnsomheten. Vi snakker om en som har skapt et eget univers. Praise to Pratchett =)

 • Robin sier:

  Jeg har lest begge og synes at selv om Harry potter bøkene er utrolig spennende er de ikke like bra som skiveverdenbøkene som grenser til det geniale.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt