It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

Settrapport fra INQ7.net

Det filipinske magasinet INQ7 har vært så heldige å besøke settet til GoF. Her følger noen smakebiter:

Dan Radcliffe om Harry og seg selv:
Harry konfronterer flere indre demoner og liknende. Han er mye mer sårbar i denne filmen. Sirius kan ikke gjøre noe fordi han kan ikke forlate gjemmestedet sitt for å hjelpe Harry. Dumbledore vet ikke hva som foregår. Men den største forskjellen er at Harry blir mer voksen og oppdager jenter. [...] Jeg elsker skuespill fordi det er det eneste jeg er virkelig god til. Jeg har mer selvtillit når jeg opptrer enn når jeg gjør skoleting, som for eksempel sport eller skriving.

Emma Watson om regissør Mike Newell:
Han har tilført fimen en virkelig følelse av britisk kostskole. Vi har egentlig ikke hatt en slik følelse før. Han har også tilført masse humor. Denne boken.. når jeg leste den virket den veldig dyster. Jeg tror Mike la merke til dette. Han har virkelig gått nøye gjennom manus og tatt med humor der han kunne.

Robert Pattinson (Cedric) om å være ny på settet:
Vi hadde en slags treningsleir før hovedfilmingen startet, for å bli bedre kjent. Jeg var helt i skyene på grunn av de kjente skuespillerne da jeg først kom hit.

Stanislav Ianevski (Viktor) om sin første scene:
De første dagene jeg var her filmet vi scenene i labyrinten. I den aller første scenen måtte jeg sloss mot Cedric. Jeg husker at hjertet mitt raste avgårde fordi det var aller første gang jeg var foran kamera. [...] Jeg er ingen hjerteknuser, heller en «hjertegleder».

Mike Newell (regissøren) om å finne sin egen stil i filmene:
Jeg så begge filmene til Chris (Columbus) og jeg forsto hva jeg måtte gjøre. Jeg så 40 eller 50 minutter at Alfonso sin film og innså skrekkslagen at han allerede hadde gjort det. Jeg kunne lage den mørkere, lage konfliktene mellom rollefigurene hardere – til jeg ble blå i ansiktet, men dette ville ikke gjøre noe forskjell fordi Alfonso allerede hadde gjort det.

Så det jeg gjorde var å slutte å tenke på hvem som hadde vært først og hvem som var sist og den slags konkurranse-pregede tanker og tenkte for meg selv ‘hva ville du virkelig ha elsket ved denne filmen?’ Og du lager en film på den måten. Jeg elsket å se disse barna vokse opp.

Produsent David Heyman kunne fortelle at JK Rowling ikke har vært tilstede på settet, noe hun heller ikke var på settet til PoA, men at hun alltid er tilgjengelig for å svare på spørsmål. Han forteller også om Katie Leung (Cho) at de fant henne i Skottland: «Hun er en ung skotsk lady med kinesiske forfedre. Hun har verdens vakreste, mykeste skotske aksent – den er virkelig nydelig.»

Takk til Veritaserum for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt