This kind of mark can not be seen. It is called love, Harry. Love.

Norsk HBP først i 2006, ny oversetter

Jeg fikk tidligere i dag en mail fra Ása Otterstedt, markedssjef i Damm, forlaget som gir ut den norske versjonen av Harry Potter. Jeg har tidligere mailet forlaget om informasjon om når Half-Blood Prince vil bli gitt ut på norsk, og i dag fikk jeg nyheten om at boken først vil bli gitt ut i Norge i 2006.

Det viser seg at Torstein Bugge Høverstad, mannen som til nå har oversatt Harry Potter-bøkene, ikke «har anledning» til å oversette den 6. boken, uten at de kunne fortelle meg grunnen. Dermed har forlaget vært nødt til å finne en erstatter.

Den nye oversetteren er Nils Ivar Agøy, som tidligere har oversatt bøker som Silmarillion og Hobbiten (JRR Tolkien), og som blant annet vant Bastianprisen for oversettelsen av førstnevnte bok i 1995. Grunnen til at oversettelsen blir så forsinket, er fordi den nye oversetteren vil bli nødt til å sette seg inn i oversettelsene som til nå er gjort.

Håper de norske leserne kan smøre seg med tålmodighet, og la oss krysse fingrene for at den nye oversettelsen blir like god eller bedre enn til nå.

For å lese hele mailen fra Damm, klikk her.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Fawkes sier:

  HAHAHAHAHA!!!!!
  Holdt på å gå fem på, men skjønte at det var noe muffens når jeg hadde lest det ferdig…

 • Line sier:

  lol, så gøy XD
  jeg trudde skikkelig på det og skulle poste kommentar om at det er bedre sent enn aldri, men skulle bare lese hele mailen først! ha, gikk helt på jeg -klaskepanne-
  XP

 • Mons sier:

  Jeg synes dette var litt artig, men så har dere allerede sagt at Torstein skulle oversette boka, så den gikk je itte på gitt!!!!

 • irene sier:

  denne var jo like god som den med dragen på rømmen fra galtvort

 • Phoebe sier:

  Eg gikk på d eg! Eg gikk rett på, og fikk sjokk og tenkte: Ånei…må eg vente så lenge? Men heldigvis var d ikkje sant! Hehe…Aprilsnarr :P Jaja…kos fra Bergenser =)

 • hilde sier:

  Couldn’t see that coming da:P

 • Håkon sier:

  Fy flate!!!! Eg jekk fem på….. fy flate…

 • smujfen sier:

  ahhh…! skjønte den nå… er helt grønn… HAHAHA! den var morsom! *ler*… men jeg ble skikkelig skuffa… *sukk*, menmen… god april snarr!

 • He-he… Der gikk jeg rett på gitt :P Skikkelig kreativ aprilsnarr, MsJoplin! Applaus for deg!! =D

 • quizgirl sier:

  Trodde på den de første ti sekundene fra jeg begynte å lese. =p
  Er skuffet for at det ikke var sant, men det var vel for godt til å være det. :/

 • Smujfen sier:

  Men dere???? det er da denne måneden GOF-traileren kommer ut?!?!?! er det ikke det? Gleder meg isåfall noe inni blåbær-skogen!!! yay!

 • Smujfen sier:

  nei, veeent litt her… det var da i mars/april den skulle komme ut? da er det jo kanskje veldig sannsynlig at det var et rykte??? vet ikke helt, men vi er jo i mai, ikke sant? men, det er jo bare 1.mai, da… ???
  *tenketenk*
  God helg!

 • Dult sier:

  Den var bra! haha

  Dagens beste! hahahaha

  huffameg

 • Katie sier:

  Litt av en aprilspøk!
  Ble grundig lurt av den der :-)
  Ble lettet da jeg skjønte at det var en spøk…

 • Loony Moony sier:

  Jeg gikk fem på! Den var skikkelig god. Jeg falt nesten ned av månen da jeg trodde at boka ikke kom før i 2006. Masse ros til den som fant på denne her!

 • hupsidupsi sier:

  jeg derimot ble faktisk litt glad for å bli kvitt han Bugge…men at vi måtte vente til 2006…no way!

 • jaja... sier:

  Har førhåndsbestilt den orginale versjonen, så det går nok bra :o)

 • gabrielle sier:

  dere bare er noen bablete galninger.

 • welyn sier:

  cool! bra lurerier ;)
  trodde jeg hadde truffet en hambuse på nett :D

 • Condus sier:

  Denne spøken var sykt dårlig… Jeg ble sykt skuffet da jeg fant ut at det var en spøk… Bugge-fyren suger, så jeg ble knall glad, men neida, det var bare en teit aprilsnarr… og det på tredje april, du må ta bort gamle spøker, du kan ikke la dem være på siden mer enn bare første april, da er det bare teit

 • MsJoplin sier:

  Smartingen. Står jo 1. april under innlegget da. Jeg sletter aldri innlegg som blir postet her. Men jeg også er litt skuffet over at det ikke er sant ;)

 • Arabella sier:

  Haha! Det må vere den aprilspøken som har funka best på meg i år! Det var like før eg posta det på the shrieking shack forumet… Trudde fullstendig på det! Har ikkje brydd meg så mykje med når den norske utgåva kjem og kvem som oversetter, tok det som sjølfølge at Høverstad ville oversette. Det var nok litt for godt til å vere sant… Litt skuffa no, det hade vore så gøy om det hadde vore sant.

 • Carlo sier:

  Det var den eneste aprilspøken jeg gikk på i år! Men den var god også. Synd den ikke er sann. Syns ikke det er teit at den står ennå, hehe, kanskje du kan lure enda flere i etterkant sånn som du lurte meg.

 • Linda Hong sier:

  Jøss, jeg trodde dette var sant! Jeg leser ikke de norske Potterbøkene fordi Bugge har gjort dem til småbarnsbøker på norsk. Så jeg ble faktisk glad da jeg leste at en ny oversetter skulle ta over. Men,men, som de andre her sier; det var vel for godt til å være sant…!

 • Guro sier:

  HA!
  Det tok meg flere dager å skjønne den!
  Jeg er nok et kinderegg alikavell!
  Jeje,den var MsJ!

 • Friya sier:

  Torstein Bugge Høverstad er et geni!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt