Where your treasure is, there will your heart be also.

Kristne friskoler nekter Harry Potter

Tirsdag skrev Dagsavisen at Kristne Friskolers Forbund gir Utdanningsminister Kristin Clemet kraftig medfart for å ha provosert med trolldom og magi i årets nasjonale prøver for 4. trinn. Trolldom og magi vil her bety tekster om fabeldyr, som enhjørningen.

I dag slår Trine Skei Grande, kristen menighetsråddame, tilbake og mener kristne friskoler med dette oppfører seg latterlig med en slik holdning i 2005, og at de har ingen grunn til å få fritak for nasjonale prøver på bakgrunn av dette. Hun er bekymret over skolenes holdning og undrer seg over hvordan skolene behandler kunnskap om andre religioner enn sin egen.

Skei Grande sier også at det er et selvstendig poeng at bøkene om Harry Potter kanskje er det viktigste bidraget på mange år for å få barn til å lese skjønnlitteratur.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • krembolla sier:

  jah… leste det… går det an å være sånn?? Herregud…!

 • Arry sier:

  Jeg tror også at HP får flere barn til å lese. Ellers syns jeg det er TÅPELIG at kristne folk (er selv kristen faktisk) er imot Harry Potter. Jeg husker jo at PS skulle sendes på BBC første juledag, og et eller annen kristne greier i UK reagerte på det og no stuff. Teitteit.

 • Maja sier:

  Syns jo det er litt drøyt å forby bøker, og er helt i mot folk som fordømmer en bok før de har lest den. Jeg mener det er nokså «feigt» å avstå fra noe man ikke har satt seg inn i. De som lager slike regler, eller som bråker så mye pga. noe sånt, er de som har unngått bøkene (eller som kanskje har lest nr. 1) fordi de er forhåndsinnstillte på å hate alt av Harry Potter. Det er synd at barn som vokser opp i sånne samfunn, ikke får sjansen til å få oppleve skikkelig skjønnlitteratur. Man må lese noe før man kan begynne å vurdere det, ikke sant?

 • muffins sier:

  Herregud…….!!

 • Angie sier:

  Jeg tror de menneskene som bannlyser HP gjør det mer fordi de synes HP har blitt en slags stor og farlig kult enn pga. det som står i bøkene.

 • fanofdan sier:

  Mange tror visst at alle kristne er SÅ imot HP, men der tar de feil, det fins mange, mange kristne som er ivrige fan og lesere av Hp! Jeg for min del, gikk opp 2 karakterer i Engelsk pga HP bøkene(på engelsk)! Men samtidig forstår jeg at noen reagerte på at Hp1 ble sit 1juledag (eller noe), det syns jeg ikke passa heilt inn… Noen som er dan fan:
  Sjekk ut denne sida:
  http://www.paperdollheaven.com/dolls/danielradcliffe.283.php

 • fanofdan sier:

  Ooops.. Mente «ble vist 1 juledag eller no»

 • MsJoplin sier:

  ….og hvorfor passer ikke HP inn på TV 1. juledag? Filmen fordømmer da ikke kristendom på noe vis, derimot har de med juletrær, gaver, og andre tradisjoner som folk flest faktisk forbinder med jula.

 • fanofdan sier:

  Jo, men det er jo en særlig grunn til at man feirer jula, om man er kristen da.. Men skjønner poenget, her for hver gjøre opp sin mening..=)

 • Lois sier:

  Syntes det er helt latterlig at de skal forby dette.
  Det er bare bøker, fantasi og artigheter som er i dette.

 • Lois sier:

  Harry Potter passer »Exellent inn på
  1 Juledag,

 • Beate sier:

  Jeg liker hun Skei Grande…

 • Multe sier:

  Harry Potter passer perfekt inn på julaften, 1.juledag, nyttårsaften, påske, bursdag å ALLE dagene ellers i året:D


Legg igjen en kommentar

Valgfritt