IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

Fabulerende friskoler

I Dagsavisens papirutgave i dag finner man en kommentar til vårt tidligere innlegg om at Kristne Friskolers Forening nekter eksamener med innhold som omhandler blant annet fantasy.

Paul Egell-Johnsen har søkt i Bibelen for å finne ut hva som egentlig står der, da han mente å huske at også den boken var full av forunderlige ting. Og han fant følgende i en 1930-utgave:

Esaias, 11:8, 14:29, 59:5, Jeremias 8:17 nevner Basilisker.

Jobs Bok, 26:13, Esaias 27:1, Johannes åpenbaring 12:1, 12:3, 12:9 og 13:11 nevner drager.

På bakgrunn av dette mener han nå at Kristne Friskolers Forening bør sensurere deler av Bibelen og sier:

Bibelen danner, med sine manglende og misforståtte oversettelser, grunlaget for mange av de populære mytiske dyrene. Kristendommen er full av myter og legender (St. George som drepte dragen bl.a.) som er fantastiske og eventyrlige og som har dannet grunnlaget for mye god kunst.

[...]

Det som visker ut skillelinjer mellom eventyr og sakprosa er ikke Utdanningsdepartementet, men KFF som tydeligvis ikke er informert om kristendommens historie, forfatterskapene til kristne forfattere, BIbelen og at allmenn kunnskap om sagn og legender faktisk er et grunnlag for å kunne lese og forstå litteratur, inklusive Bibelen, og andre kunstarter.

Oppdatert: Kommentaren er også på nett!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • krembolla sier:

  vet! hu dreit seg skikkelig ut… hehe!

 • Fader MB+ sier:

  Jeg er ikke enig i forbudet i det hele av Harry Potter eller andre fantasi bøker. Jeg mener, som mange andre, Harry Potter passer fantastisk flott inn i den flotte europeiske kristne kultur og skrifttradisjon. OG IKKE MINST HARRY POTTER GIR LESE OG LÆRELYST.

  Likevel vil jeg understreke at det jeg ikke tror det er fabeldyrene som er problemet, men dessverre selve fortellingene om en trollmann. Redselen ligger i en frykt forat barn og unge skal søke det okkulte og det mystiske. De ser ikke den utrolig flotte historien om viktige valg og den evigvarende kampen mellom godt og vondt.

  Dermed er jeg en ivrig far som oppfordrer mine barn til også å lese Harry Potter som spennende og god litteratur både for unge og gamle. De ser ikke den tradisjon som videreføres i bøkene til J. K. Rowling som er en del av vår kristne tradisjon.

  Fader MB+ / vigslet ortodoks prest.

 • Øystein sier:

  Kunne ikke sagt det bedre selv, Fader MB+.

 • NitaGirl sier:

  Utrolig bra innlegg.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt