In the end, it mattered not that you could not close your mind. It was your heart that saved you.

Harry Potter og gompenes skilsmisse

Constance Matthiessen, en kvinne fra San Francisco, skriver en vakker artikkel om hennes forhold til Order of the Phoenix, som hun og barna hørte på lydbok rett etter at hun og mannen ble separert.

Hun forteller om bitterheten hun følte over at Harry mistet alle han var glad og parallellen boken ga til deres eget liv. Da famillien leste boken om igjen like før utgivelsen av Half-Blood Prince oppdaget hun noe helt nytt mot slutten av bok 5 – selv om Harry har mistet personer han var glad i hadde han fortsatt en familie, selv om de ikke delte et blodsbånd.

Harry hadde fortsatt en plass i verden, og dette ønsker hun for barna sine også – en følelse av at de hører til. Selv om hun og mannen ikke lenger er gift, har barna fortsatt en stor familie og venner som bryr seg om dem. Det er ikke perfekt, ikke kjernefamilien de ble født inn i, eller den lykkelige slutten de håpet på, men kanskje det er nok likevel.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt