The last enemy that shall be destroyed is death.

Arthur Levine om samarbeidet med JK Rowling

Arthur Levine besøkte nylig Silliman College (Yale) og her snakket han om hvordan det har vært å arbeide med JK Rowling.

Han er, som kjent, hennes redaktør hos Arthur A. Levine Books, som ligger under Scholastic (forlaget som gir ut HP i USA), og ikke minst, han er den første amerikaneren som får lov til å lese hver nye HP-bok.

Om JK Rowling kan han fortelle at han ofte snakker med henne og besøker henne i Skottland, og at han alltid har beundret hennes arbeide. Han mener Rowling er strålende og at hun er en person han kunne ha vært venner med på videregående.

Levine overrasket enkelte i publikum da han sa at han vil fortsette arbeidet med Rowling, selv om Harry Potter-serien snart avsluttes. Han har delte meninger om den siste boken, da det er helt klart at HP-serien er det han i fremtiden vil bli husket for. Men det vil ikke bety slutten på hans karriere, det blir ikke det siste Rowling kommer til å skrive og hans samarbeid med henne vil fortsette.

Det blir forøvrig nevnt flere ganger i forelesningen at Yale er den skolen som er likest Hogwarts i USA, elevene sammenligner sine skolehus med Gryffindor og Slytherin, og mener det ene overhodet ligner McGonagall.

Jeg gjør oppmerksom på at artikkelen nevner hvem som dør i Halvblodsprinsen.

Takk til TLC for tipset!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt