After all this time? Always.

Arthur Levine om samarbeidet med JK Rowling

Arthur Levine besøkte nylig Silliman College (Yale) og her snakket han om hvordan det har vært å arbeide med JK Rowling.

Han er, som kjent, hennes redaktør hos Arthur A. Levine Books, som ligger under Scholastic (forlaget som gir ut HP i USA), og ikke minst, han er den første amerikaneren som får lov til å lese hver nye HP-bok.

Om JK Rowling kan han fortelle at han ofte snakker med henne og besøker henne i Skottland, og at han alltid har beundret hennes arbeide. Han mener Rowling er strålende og at hun er en person han kunne ha vært venner med på videregående.

Levine overrasket enkelte i publikum da han sa at han vil fortsette arbeidet med Rowling, selv om Harry Potter-serien snart avsluttes. Han har delte meninger om den siste boken, da det er helt klart at HP-serien er det han i fremtiden vil bli husket for. Men det vil ikke bety slutten på hans karriere, det blir ikke det siste Rowling kommer til å skrive og hans samarbeid med henne vil fortsette.

Det blir forøvrig nevnt flere ganger i forelesningen at Yale er den skolen som er likest Hogwarts i USA, elevene sammenligner sine skolehus med Gryffindor og Slytherin, og mener det ene overhodet ligner McGonagall.

Jeg gjør oppmerksom på at artikkelen nevner hvem som dør i Halvblodsprinsen.

Takk til TLC for tipset!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt