After all this time? Always.

HP – et vanskelig fenomen å etterfølge

Gulf Times skriver om fenomenet Harry Potter og hvor vanskelig det nå er for nye forfattere å overgå suksessen til bokserien.

Hedwige Pasquet, sjefen for Gallimard Jeunesse, forlaget som gir ut Harry Potter i Frankrike, sier at de har utført en undersøkelse hvor det viser seg at hele 68% av barn mellom ni og 15 har blitt mer glad i å lese etter at de leste Harry Potter. Dette er veldig bra, HP har ikke bare utviklet markedet for barnebøker, og da spesielt fantasy, men har også vært med på å utvikle andre sjangre.

Visepresident i Harper Collins, Joan Rosen, forteller at Harry Potter har endret måten å selge bøker på. Nå kan du gå inn i en bokhandel og få følgende beskjed «les denne boken mens du venter på neste Harry Potter» eller «dersom du likte den siste Harry Potter-boka, vil du like denne også».

Harper Collins’ siste bestselger blant barnebøker er Angie Stones bok Magyk, men mange forlag har vært skeptiske ovenfor nye «hekser og trollmenn»-bøker. Harry Potter har nemlig ført til en oppsving i nye manus, hvor forfatterne tror de har skrevet noe nyskapende, men som viser seg å være inspirert av HP.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt