The last enemy that shall be destroyed is death.

Vil brenne Potter-bøker

Nok en gang raser kristne fundamentalister mot Harry Potter. Denne gangen er det Pastor Jan Hanvold i tv-kanalen Visjon Norge som oppfordrer Kristen-Norge til å brenne bøkene og unngå filmene:

- Folk tror jo mer på spøkelser enn på Gud etter å ha lest «Harry Potter». Bøkene åpner for den okkulte verdenen, og i interessen for det okkulte er eksplosiv, sier Hanvold.
- Men er ikke Harry Potter bare uskyldig familielitteratur?
- Nei, dette er en lek med det okkulte som jeg vil advare mot. Derfor bør «Harry Potter»-bøkene brennes.

Pastor i Oslokirken, Jan-Aage Torp sier seg enig, og kommer med følgende uttalelse:
- Det er i beste Jesu ånd å ødelegge brutalt det som kan lokke og friste. Bibelen sier at det er bedre å gå blind gjennom livet enn å la seg lokke til fall.

Takk til Ingrid, Bergur og Bobsen for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • TFG sier:

  Ja, Harry er til dags dato den største truselen jeg klarer å se! Brenn bøkene folkens! …pssss

 • Sometimes_normal sier:

  PASS DERE FOR HARRY POTTER FOLKENS.. Han er en demon…*dramatisk* HAHA årets toppartikkel.
  Herlighet da! Kan de ikke bare la oss være? HP er ikke noen demon-serie og kommer alle til å bli det! Seriøst, er de paraonide eller? Nei, vettu hva, dette er helt sykt..

 • Cammy sier:

  OMG!!! skal alt plutselig handle om hva de kristne mener og hva de synes? Hvor mange personer er det ikke i denne verden som IKKE er kristne??! Dette er jo bare helt fullstendig absurd! Skal jeg nekte alle i Norge for å spise fisk fordi jeg ikke liker det? Skal alle i verden slutte å røyke fordi høybråten vil det? Så klart ikkje!!! Om de kristne har så inderlig mye imot Harry Potter bøkene så kan de jo bare holde seg unna dem, verre er det virkelig ikkje!

 • welly sier:

  huff, nono ikke lase hp! det frrryktellig farliig!
  *ironi’
  det vet vel ikke at hp handler om det gode mot det onde engang de…
  de tør vel ikke å se hva det er forno engang..
  *lol*

 • Hooch/Flitwick sier:

  Ja, dette syns jeg faktisk det er noe i. Harry Potter er en farlig lek med det okkulte, noe som i sin tur undergraver Gud.

  Vi får gjøre som da John Lennon uttalte at Beatles var større enn Jesus. Brenne platene, dvs i dette tilfellet, bøkene. Det funker som bare det.

 • Sometimes_normal sier:

  Du var vel sarkastisk nå? :D
  Haha, ja det er Patetisk.
  Gud sier at vi ikke skal dømme ting uten å kjenne det. OG HVA GJØR DA DE? Jeg tror på Gud og leser HP, skal jeg liksom havne i H**lvete da?

 • Mari sier:

  Noen har hobby :S Altså, hvis de ikke liker dem så får de holde seg unna, enkelt og greit!

 • Guro sier:

  Herregud, dette var harry… Vel, sant nok så tror jeg mer på spøkelser enn på gud, men det gjør da vel ingenting?

 • Line sier:

  kanskje jeg kommer til helvete siden jeg elsker bøken! =D
  så gøy, jeg har alltid drømt om å komme til helvete. ^^

 • vilde sier:

  stygge hanvold! enig med deg cammy! det er ikke alle som er kristne her på jord! vedder på at Gud sitter å leser den 6. boka nå!;)

 • fan sier:

  æ syns at han tar helt feil fordi sjøl om han syns dem ska brenes så ves han har onga som les harry potter så kan han sei te dem at demes bøker ska brenes men han kan ikke bestem over oss!

 • *!* sier:

  Han må jo ha lest bøkene vis han sier at de bør brennes, så hvorfor leser han da hele serien vis det er så «farlig» å lese det? Må rett å slett bare LE over hele greia!

 • Ida sier:

  blir så provosert… er selv kristen og digger HP bøkene…. takk heller Gud for at han gav Rowling slik utrolig fantasi

 • Luna sier:

  Hva er d i huet til de folka? kålrot?
  Harry Potter holder på å bli for stort…

 • Zabini sier:

  *!*: Han ofret seg vel for å fortelle alle andre at bøkene er så «utrolig farlige» :P

 • J. K. Potter sier:

  Jesus Christ. Jeg hørte tilfeldigvis deler av begge debattene på bilradioen, og det var noe av det verste sprøytet jeg har hørt.
  Det var virkelig tydelig at de ikke visste hva de snakket om. Han ene kom faktisk med følgende uttalelse: «HP-bøkene får det onde til å virke fristende, og fremmer det okkulte»
  Hva feiler det egentlig slike folk (bortsett fra at de åpenbart er trangsynte og hjernevasket)

 • Colin Creevy sier:

  HEEELT enig med deg Ida..

 • Sonja sier:

  Hvis Jesus levede i dag, ville han elske at læse Harry Potter :-)

 • krembolla sier:

  J. K. Potter- er det sant? har de ingen bedre argumenter? Dette er jo bare tragisk! Tragisk sier jeg! De aner ikke hvor syykt mange HP-fan som klikker helt når de hører dette her.. Seriøst, de darre HAnvold og Torp må få noen bedre argumenter for å mene det her, for dette er bare tull!!

 • Maja sier:

  Difinitivt folk som ikkje har sete seg inn i serien (sikkert fordi dei fryktar å verte satanistar). Regel nr. 1 når du skal kome med påstandar, eller kaste deg ut i ein diskusjonar, er å setje seg inn i stoffet. Korfor ikkje heller brenne opp pastorane?

 • Voldemort sier:

  Han er nok redd folk skal bytte ut Bibelen med Harry Potter…..lol

 • Padma sier:

  Altså. Dette har jo med tro å gjøre. Folk som er fanatiske i en eller annen form er det vanskelig å forstå seg på, men det fins faktisk folk som er sånn. Har det betydning for oss? Nei. Kommer noen av oss til å slutte å lese Harry Potter på grunn av Visjon Norge? Nei. Skader eller krenker Hanvold noen? Nei. De det kanskje vil gå ut over er barn av folk som lytter til Hanvold, hvilket er trist, men jeg tror nå at disse barna antakelig ikke ville fått lov til å lese HP uansett, offentlig uttalelse av Hanvold eller ikke. Jeg kan hisse meg opp over uttallelser fra religiøse mennesker som krenker menneskeverdet og tramper på andres følelser i religionens navn. Men dette her ser jeg bare på som et interessant innblikk i noen menneskers måte å tenke på.

 • Jehova sier:

  Jeg syns de fleste som velger å svare her er uhyre trangsynte. Det å bruke betegnelser som «fanatikere» og «hjernevaskede» syns jeg er over en hver strek. Men jeg skjønner det at dere ikke har noe problem med å spre rundt dere med slike ufinheter og løyner dere som allerede er så ødelagte av disse bøkene at dere umulig kan frelses. Jeg forventer ikke at alle her inne skal kunne skjønne hva jeg mener ettersom de fleste av dere mest sannsynlig har begynt å ty til djeveldyrking og satanisme allerede. De av dere jeg prøver å nå er de som jeg fremdeles kan redde. De som kan frelses. Dere hører ikke hjemme her inne blant okultisme og heksetilbedning. Snu dere mot lyset og slipp gud inn i deres hjerter. Brenn bøkene (noe jeg har gjort personlig, og det føltes utrolig befriende og jeg følte en nærhet med Gud) og boikott filmen ( jeg har personlig fått stoppet visningen av filmen her på min hjemplass, noe jeg oppfordrer alle til).

  Dere kan fremdeles reddes. Gå med Gud!

 • Trelawney sier:

  Hørte diskusjonen på radioen, for noen dager siden. Han ene presten sa til og med rett ut at han ikke hadde lest bøkene, men at det var folk som hadde kommet til han fordi de hadde mareritter og sånnt no etter å ha lest bøkene. Men ærlig talt om man er så sart at man ikke kan lese de bøkene uten å få mareritt så er det jo bare for dem til ikke å lese bøkene, man kan ikke be alle om å slutte å lese en bok bare fordi at et par personer ikke tålte dem. Men om ikke jeg husker helt feil så sa han riktig nok også at han ikke var enig i brenningen, bare det at det ikke var bra for folk å lese dem.

 • Trelawney sier:

  Jehova: Om det der ikke var ironisk så kom ikke her å påstå at du ikke er hjernevasket.

 • krembolla sier:

  Jehova – Tror du virkelig at vi tror på det? Det står «LØGN» skrevet over hele kommentaren din. Jeg synes det er super-barnsilg av deg. Punktum.

 • krembolla sier:

  hahaha! den var bra Trelawney! *ler høyt* men allikevel: ingen skal få stoppe meg å lese disse fantastiske bøkene! Go Rowling! (yeah!)

 • Linda Hong sier:

  Hva med Ringenes Herre bøkene, skal de brenne dem også, da? De er jo faktisk mye mer «okkulte» enn HP! Jeg er kristen, men tror også på at både gode og negative energier er overalt, også i oss. Skal man tro på Gud og engler, så kan man jammen tro på energier i naturen også! Og HP er MOT det negative, men det vil de dumme predikantene aldri forstå, for de nekter å lese HP uansett. Blås i det!

 • Linz sier:

  For noe sludder! Makan! At det går an… Det er en bok! EN BOOOK!!! Alle krisnefolk: slapp av!!! :P

 • Sometimes_normal sier:

  Jeg er også kristen, men leser bøkerne, ser filmene og innlever meg i denne fantastiske bokserien.
  Vi tilber apsolutt ikke hekser. Hekser og trollmenn fins ikke, punktum. HP er jo en bokserie, ikke en ting fra djevelen som skal få alle til å snu seg fra Gud.
  Jeg er frelst, har Bibelen og ber til Gud så ikke kom her å si at jeg er en satanist fordi at jeg leser og liker HP-serien. Det er jo APSURD! Og jeg brenner ikke bøkerne mine fordi en folkemengde sier at det er rett. Jeg tar mine egene valg og tar følgene av dem. Jeg har ingen tro på at Gud og Jesus har noe i mot HP, det er jeg helt sikker på. Dere andre kristne må bare lese bøkerne og så vil dere skjønne hva jeg mener. Det er nesten så jeg skammer meg over at noen kan være så dømmende som dere.

 • Trelawney sier:

  Ja er nok lurest å brenne dem også ja. Og bare sånn for å være på den sikre siden bør du nok brenne alle andre bøker du måtte ha i bokhyllen også, slutte å lese bøker rett og slett, det er nok det tryggeste :P

 • Guro sier:

  Seriøst! Detter er bare vrøvel. Jesus er like skyldig han. Det sies at han helbredet mennesker, uten en naturlig årsak. Han drev like mye magi han, som Harry Potter. Og som vi alle vet, fins ikke magi, så i mine øyne så var jesus like dust som han duden fremstiller nå

 • Lupus sier:

  Det der var jo to spesielt sære typer da, ser jo det bare på ansiktet. Som Gygrid sier; gærninger finnes det overalt.
  Og Cammy, de ville ikke at alle i verden skulle slutte å lese HP, bare de kristne. Er kristen selv, og jeg leser HP, som mange millioner andre kristne.

 • vilde sier:

  selv om man er kristen kan man lese bøker som ikke er kristne! pastoren selv las jo boka!

 • spluto80 sier:

  Jeg finner det mer naturlig å bruke noen sider fra tidenes røverhistorie (bibelen) i peisen, enn å skulle begynne å brenne en Potter-bok. Tross alt, Potter-boka koster penger, mens bibler kan man finne gratis på alle landets hotellrom.

 • Lupus sier:

  Røverhistorie? Dust! Biblen er verdens mest solgte bok

 • FLUMP sier:

  Hva har kristendom/ikke kristendom med om man liker en bok, eller ikke? Det er eventyrbok, og hvem har kalget på det hittil? Skal alle forfatterende skrive om det som skjer i RL, så hadde det garantert blitt dramaskrik om det også.
  Men si da at alle skal brenne bøkene sine (som de oppfordret til). Hva skjer da med jorden? Snakk om global oppvarming!
  Nei, Potter har kommet for å bli, enten vi liker det, eller ei. Og liker vi det ikke, ja da er det bare å holde seg unna.

 • Mari sier:

  Det sto et svar på det der i Romerikes Blad i dag på «meninger» sidene..det er en nyhetsjournalist som har skrevet det

 • bear^ sier:

  I.O.G.T. Idioter og gamle tullinger.

  Foreningen de er med i. Hva er så galt i bøkerne? Får ikke folk lov til å tro det de vil mere, skal de tro på alt bibelen sier?

  Trodde kristendommen var åpen for andre religioner og bøker, men nå ser jeg det eneste de er, er sjalue gamlinger som ser en trussel i HP bøkerne.

 • Fred sier:

  Dere? Hvorfor skal vi bry oss. Vi digger HPbøkene, samme hvor mye andre brenner dem. Og, brenner de noen av våre bøker er det bareå melde det. De kan synes hva de vil, det er ikke vårt problem. Forhåpentligvis har de kjøpt bøkene selv, og sløst penger OG! forureset ved å brenne dem, eller så har de brent bøker de har lånt på biblioteket og det resulterer ofte i en stor saftig purring.
  So! Who cares.
  De får mene hva de vil. (Det er fortsatt absurd, men so what….)

 • Fred sier:

  Dere? Hvorfor skal vi bry oss. Vi digger HPbøkene, samme hvor mye andre brenner dem. Og, brenner de noen av våre bøker er det bareå melde det. De kan synes hva de vil, det er ikke vårt problem. Forhåpentligvis har de kjøpt bøkene selv, og sløst penger OG! forureset ved å brenne dem, eller så har de brent bøker de har lånt på biblioteket og det resulterer ofte i en stor saftig purring.
  So! Who cares.
  De får mene hva de vil. (Det er fortsatt absurd, men so what….)

 • Fred sier:

  Btw: Du valgte å svare her selv Jehova.

 • bear^ sier:

  Jehova:

  Jeg trodde at Gud den allmektigte var en åpenhjertig Gud som tok alle til seg, og vis synden var liten, tilga dem for hva de hadde gjort. Jeg vil svare for Gud når jeg står fremfor ham, på grunnen til hvorfor jeg leste de bøkene, men kan du stå ovenfor skaperen selv og si du utførte Hans verk, når du ikke har noe bevis at det er det han vil? Hvor i HP bøkerne står det at du skal tilbe dem, hvor lærer du trolldom og satanisme? Klarer du ikke å se mellom fiksjon og virkelighet er det du som har problemet og ikke oss. Ikke fortell meg hva Gud vil og ikke vil, ikke tolk bibelen for min del, jeg er 21 år og ganske klarsynt nok til å gjøre mine egne tolkninger. Det sies at «du skal ikke ha andre Guder enn meg» og det gjør vi ikke, for vi tilber ikke noen av karakterene i bibelen.
  Nei du lille venn, er det noen som er trangsynt så er det deg. Du tolker bibelen på din måte, men ikke si at andre skal dele dine syn for da er du ikke noe bedre enn ekstremistene i Islam, for det er ikke Koranen som er farlig, men hvordan den blir tolket.

 • Guro sier:

  Dette viser bare hvor redde dere kristne er

 • Padma sier:

  Vær så snill, ikke generaliser! «Kristen» er et like vidt begrep som «amerikaner» eller «europeer» – om ikke enda videre. Nyanser folkens.

 • fanofdan sier:

  Ærlig talt, slik som dere hiver inn kommentarere her virker det som at dere tror at ALLE kristne er idioter og er så anti HP som mulig! Det er langt fra sannheten, fakta er at det fins mange kristne som leser HP, ser filmene osv. uten noen form for problemer med å skille mellom fantasy og virkelighet. Jeg er selv kristen, men stor fan av HP og har ingen problemer med det, så ikke tro at bare fordi at det som personer som han fyren der sier er hva alle andre kristne ville sagt,. for d er ikke sikkert.

 • *** sier:

  altså.. jeg skjønner ikke at HP bøkene er så utrolig farlige, men vil han duden at de kristne skal brenne bøkene – synd for han! jeg skjønner ikke hvorfor vi skal bry oss.. og som mange andre har skrevet her- ikke alle kristne mener det han fyren mener! det finnes folk med litt vett i skallen også;)

 • Multe sier:

  bla bla bla…gidder ikke å bli provosert engang, for det er bare for dumt… men hvor var det man skulle sende tips og sånt?

 • *!* sier:

  Zabini: hehe, ja ;)

 • Malin_91 sier:

  Seriøst altså! Når skal de la oss være i fred?!
  Det er vel ingen som springer rundt og brenner bibler bare fordi de ikke er kristne eller?

 • Luna_89 sier:

  Jeg skjønner ikke hva problemet er jeg! Bøkene er jo helt sinnsykt rå! De er sikkert bare misunnelig for at ingen gidder å lese bibelen!

 • paperflowergirl sier:

  Bear^ – det var en veldig god kommentar. Jeg mener at folk har rett til aa la vaere aa lese boekene hvis de ikke liker magi, men det er jo noe annet aa hevde at de er onde uten aa ha lest dem. Enda vaerre er det aa brenne boeker. har noen her lest Farenheit 451?

 • Lupus sier:

  Dustete sagt Luna_89, ingen gidder å lese biblen? Er vel en grunn til den er verdens mest solgte bok. Mange lar den nok støve ned, men utrolig mange leser mye i bibelen

 • Guro sier:

  Det er bibelen som burde brennes, ikke Harry Potter!

  Og til Jehova: Tror du virkelig på det der?? Må du være djeveldyrker for å lese Harry Potter? I så fall; greit! Fra og med i dag skal jeg kalle meg selv djeveldyrker på et høyt plan, og er faktisk stolt av det allerede!

 • PurPur sier:

  Ida: Takke gud for at han gav Rowling fantasi? Unnskyld meg! Ikke at jeg tror det er noen gud, men om det hadde vært det, hadde ikke han hatt andre ting å gjøre enn å kontrollere inspirasjonen til litteratursjeler rundt omkring i verden? Nei, æren for HP, verdens mest fantastiske mesterverk, må gå til Rowling og Rowling alene. Det fortjener hun!

 • Voldemort sier:

  Repotasje om GoF på god kvleld norge i dag alle sammen!!!!!!

 • Hitchi sier:

  Det var vel litt drøyt? Bibelen skal liksom brennes? Selvsagt er jeg uenig i at HP skal bli brent, men jeg elsker bøker og jeg skjønner ikke hvorfor noen gidder å brenne bøker i det hele tatt. Og det er heller ingen som leser i bibelen? Gjør det av og til, jeg.

 • Mari sier:

  Dette blir faktisk den 58. kommentaren til innlegget :D Må si vi hisser oss litt for mye opp over at det er noen få kristne som ikke kan fordra bøkene egentlig…Hehe
  Det var dumt av Pastor Jan Hanvold og Jan-Aage Torp å uttale seg på denne måten om HP bøkene, men det er egentlig noen her som har gått litt over grensen når det gjelder uttalelsen av Bibelen også…
  Det som disse to mennene har sagt er deres personlige meninger og oppfordringer, men ikke noe alle kristne forholder seg til! Kanskje like greit å legge ned stridsøksa med en gang? :s
  Men må bare til slutt si at jeg elsker HP bøkene og jeg synes det var utrolig dumt å si noe sånt om bøkene, men vi trenger ikke å være like barnslige som disse mennene og la oss hisse oss op ;o)

 • whoppee sier:

  Hahahaha. Ubetalelig.

 • fanofdan sier:

  Godt sagt Mari..

 • Della sier:

  Det Jehova uttalte lenger over her, det kan ikke være sant! Altså. Jeg trodde virkelig ikke et menneske var i STAND til å skrive noe slikt som han/hun gjorde der. Enten må den personen ha skrevet i en sinnsvak ironi, eller så… Må det være noe alvorlig galt med tankegangen hans/hennes. DET kalles å være hjernevasket det. Er vi djeveldyrkere fordi vi leser Harry Potter? Alvorlig talt, for noe sprøyt!

 • Lupus sier:

  JEHOVA!!!! Største bullshiten jeg har hørt noen gang Jehova. At du liksom har fått stoppet vinsningen av Hp film der du bor. Det må vel ha vært i din egen lille fantasiby, der du bestemmer alt. Dust. Skjønner egentlig ikke at jeg bryr meg om hva du sier, det intresserer meg der jeg er høyest når jeg pukker jordbær (og jeg bøyer meg skikkelig). Djeveldyrkere? At det går an til å si noe så LATTERLIG!!!! Får si som på filmen Dodgeball; du er adoptert og foreldrene dine eksler deg ikke. Og en siste ting, jeg er like god kamerat med Gud osm da jeg var når jeg begynteå lese bøkene og se filmene. Altså, jeg har fortsatt et veldig godt forhold til Gud

 • Lupus sier:

  JEHOVA!!!! Største bullshiten jeg har hørt noen gang, Jehova. At du liksom har fått stoppet vinsningen av Hp film der du bor. Det må vel ha vært i din egen lille fantasiby, der du bestemmer alt. Dust. Skjønner egentlig ikke at jeg bryr meg om hva du sier, det intresserer meg der jeg er høyest når jeg plukker jordbær (og jeg bøyer meg skikkelig). Djeveldyrkere? At det går an til å si noe så LATTERLIG!!!! Får si som på filmen Dodgeball; du er adoptert og foreldrene dine elsker deg ikke. Og en siste ting, jeg er like god kamerat med Gud osm da jeg var når jeg begynteå lese bøkene og se filmene. Altså, jeg har fortsatt et veldig godt forhold til Gud

 • Luna_89 sier:

  Det er noe av det LATTERLIGSTE OG MEST IDIOTISKE jeg har hørt i hele mitt liv Jehova!!!! Enig med det Lupus sier, det eneste stedet du kan ha stoppa en Harry Potter visning er i din egen lille fantasi verden! Og har du i det heltatt giddet å åpne bøkene før du brente dem!? (Og hvorfor gadd du egentlig å kjøpe dem i det hele tatt?!) Du snakker om at vi er trangssynte men……

 • Guro sier:

  @Jehova-saken

  Hvis du hadde klart å påbedt kino’n der du bodde med å ikke sende filmene, så hadde vi hørt om det. For det er ganske urealistisk, latterlig faktisk.

 • Voksen HP fan. sier:

  Jeg må bare si at dette er latterlig. Til alle dere kristne som ikke liker HP bøkene og filmene; det du gjør mot din neste, gjør du også mot meg. Så tenk på det neste gang noen mega fanatiske kristne har lyst til å kalle oss for satanister og det som verre er.

 • Guro sier:

  Det er ikke noe galt i å være satanist!

 • Guro sier:

  Nja, men hva er vitsen med det? =P

 • Mari sier:

  Nesten litt underholdene å lese dissa kommentarene! :)

 • Bobsen sier:

  Det kommer alltid til å være folk som blir misunnelige på andres suksess… tror dette blir kommentar nr 70! Er det ny rekord msJoblin?

 • fanofdan sier:

  litt tragisk d her, at vi hisser oss så opp bare på grunn av to personers syn på HP..hehe..

 • fanofdan sier:

  litt tragisk d her, at vi hisser oss så opp bare på grunn av to personers syn på HP..hehe..

 • MsJoplin sier:

  Noen som har tenkt på at det Jehova sier kun er for å provosere dere? :) Jehova er vel en person med for lite fritid, og som vet hvilke knapper han/hun skal trykke på for å irritere folk.

 • Guro J sier:

  Jeg hørte på radion i går, da var han duden der. Og han har ikke engang lest bøkene! Latterlig, feigt av han å si det. Syns det er utrolig at noen kan si det, de kristne er bare redd, det er derfor de har en religion. De er redd for å være alene, så derfor tror de på en mann som vist har eksistert ut fra noen skrifter som har endt som en bok (Bibelen).

 • Padma sier:

  Guro, kan du være så snill å tenke deg litt om? Du irriterer meg nesten mer enn Visjon Norge gjør. Du bør respektere at religion er en VIKTIG del av folks liv, og ikke generalisere og tråkke på mennesker på den måten du gjør. Har det slått deg at noen kan regne seg selv som kristne av andre grunner enn de som du så bastant ramser opp?

 • Padma sier:

  (ser at det har sneket seg inn en liten og/å feil i det forrige innlegget, stor unnskyldning til de som blir distrahert av sånt :))

 • Guro sier:

  Ja, greit. Men da må du repsektere min mening om kristen tro. Jeg respekter andres tro, det har jeg alltid gjort. Men jeg har fill rett til å mene det jeg gjør ;)

 • fanofdan sier:

  detter er 78 kommentar! er d mulig!

 • Bobsen sier:

  Ja, vi klarer 100 folkens!

 • fanofdan sier:

  ja, nå har vi kommet til 80.. tror vi aldri kan bli enige i dette.. på tide å slutte fred?

 • Multe sier:

  fanofdan: aldri enig? jo.. alle her inne er nok enig om at Hanvold og Torp er tåpelige. det er bare det at det er noen som orker å argumentere imot de idiotene som kommer med kverulant-utspill. men det sier jo bare mere om prestene som har uttalt dette, enn det gjør om oss, siden de har så lite å gjøre at de må hakke ned på oss bare for at vi setter pris på ordentlig kunstverk som Harry Potter :)

 • fanofdan sier:

  Ok.. skjønner hva du mener, men æ mente bare at noen blander inn kommentarer som ikke passer inn..og da begynte vi å diskutere det i stedet..
  men skjønner hva du mener og er enig i d.=)

 • Guro K sier:

  Hva er galt med å diskutere litt da? Skjønner godt at det ble sånn, etter et sånt utsagn? Syns folk kunne lese bøkene før de uttaler seg..

 • Guro K sier:

  Hva er galt med å diskutere litt da? Skjønner godt at det ble sånn, etter et sånt utsagn? Syns folk kunne lese bøkene før de uttaler seg..

 • Guro J sier:

  Helt enig! De er dumme når de ikke vet hva da snakker om.

 • Kristen HP-fan sier:

  …Er det PR eller…? Hva søren har satanisme med HP å gjøre? Det står mer om djevelen i Bibelen enn i Harry Potter for å si det sånn! Og hvis noen i det hele tatt gidder å bry seg, er Harry & co faktisk kristne! I film 1 får Harry en usynlighetskappe til JUL ( det vil si Jesus fødselsdag). Det er greit å mene det man vil, men man kan ikke bestemme hva andre skal mene! Fantasy- litterautur har vært på markedet i evigheter, men det er visst bare HP som får kjenne konsekvensene fra noen få bokstavelige kristne. Og i så fall: hva er så galt med det okkulte? Er det noe mer galt med det enn f. eks bokstavelige muslimer eller kristne? Noen som vet?

 • Nettopp sett HP4 sier:

  Tro er noe som er ganske personlig og individuelt, noe som ikke i alt for stor grad bør bli påvirket av andre! Go, Harry, Go! ;o)

 • Guro J sier:

  Kristen HP-fan: Det er tradisjon å feire jula. Ja, jeg vet at det er kristen tradisjon, men alle i norge som ikke er så spesielt kristene feirer jul. Ikke for å hylle Jesus fødsel, det er ikke vært det.

  Og ingen i Harry Potter har gått i kirken på gudstjeneste, har de det kanskje? Nei.

 • Oddrun sier:

  Tåpelig utsagn var det i alle fall. Enkelte burde passe kjeften sin…


Legg igjen en kommentar

Valgfritt