I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death.

Advarer mot skummel Harry Potter

Klistret over hele forsiden på dagens papir-VG var en stor advarsel til foreldre at de burde se Goblet of Fire selv, før de dro med barna sine:

Psykologen Barry Gunter fra University of Leicester i England sier til Daily Mail at det faktum at Harry Potter er så populær blant barn, kan gjøre skrekkscener enda mer traumatiske.

- Jo mer du kjenner en karakter, jo reddere blir du, sier han. Stein Erik Ulvund (professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo) sier seg enig i dette.

- Mange barn kjenner karakterene veldig godt. Jo mer de lever seg inn i filmen, jo sterkere vil virkningen bli hvis de er redde. Noen sårbare barn kan få skader i form av angst, sier Ulvund. Barnepsykolog Magne Raundalen oppfordrer foreldre til å se filmen selv før de tar med barna, hvis de er i tvil.

Takk til Katie for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Bobsen sier:

  Kan døm ikke bare stappe coloseum full av småunger for å se hvordan de reagerer? Hvis mer enn 50% av dem får traumer kan de gi filmen 15 års grense:-) Viktig å ikke undervurdere unga.

 • Voldemort sier:

  YES!!!!! håper alle unger holder seg heme

 • Romilda Vane sier:

  Enig med dere begge. Unger er utrulig irriterende på kino noen ganger…

 • vilde sier:

  kan kansje vere enig der..

 • Line sier:

  tiåringer burde ikke se filmen da, besteforeldra mine som ikke har peiling på hva som skjer i gof ville dra med fettern min på seks år o___O det er sjukt, han hadde hatt mareritt i 54648 dager etter på. jeg synes det skulle hvert tretten eller femten, elleve var det jo på de tre andre, og denne filmen/boka er langt møkere.

 • White Sisu sier:

  Sprøtt!

  I dag bestilte jeg endelig billetter til GOF. Gleder meg noe sinnsykt.
  Enig, det skulle i hvert fall ha vært 13-årsrense.

 • inga sier:

  bull!!!
  synd for unger som griner seg i søvn!

 • Bobsen sier:

  Så lenge unga holder kjeft i salen og foreldrene dems ikke oversetter gir jeg faen om de får mareritt eller ikke!

 • nemi-pus sier:

  herregud!! foreldra veit vel selv hvor grensa for egne barn går! det har jo blitt advart mot både 2ern og 3ern fordi de var så ekle og skumle, men ungene lever da fremdeles!!
  var forresten på premieren!! YEEE!!

 • Guro J sier:

  Det var utrolig irriterende at det er så lav aldersgrense. Under hele filen så satt jeg ved siden av en liten gut som ikke skjønte en dritt, og derfor måtte moren forklare alt. Og når Voldemort scenen kom, ble hele salen fylt med skrik.
  Og mens Wormtail driver med å lage den eleksiren som skal gi Voldmort en kropp igjen, skrek han lille gutten «MAMMA, HVA ER TORTUR??» Og det er irriterende!

 • fanofdan sier:

  off da, syns synd på dæ Guro J, slikt er irriterende…
  bruk vettet sier nå æ te de foreldra som drar me sæ unger..


Legg igjen en kommentar

Valgfritt