God Rest Ye, Merry Hippogriffs.

Heltinnen Hermione

Fire jenter ved Engebråten skole i Oslo har snakket med Aftenposten om Hermione som forbilde. De gleder seg veldig til den nye filmen, og de lurer på om Hermione kommer til å få ungen jenter til å bli flittigere på skolen eller til å bli bedre venner:

- Mange jenter ser nok opp til Hermine fordi hun er skoleflink, men hun er ikke den mest populære. Kanskje de som ikke har så mange venner i virkeligheten kunne tenke seg å være henne, sier Anna. Hermine er litt for opptatt av skolen og har for få venner til å være et forbilde for dem. De mener riktignok hun er et bedre forbilde enn Britney Spears.

- For Hermine går ikke rundt og gjør dumme ting med seg selv og er ikke så opptatt av utseendet. I stedet prøver hun å gjøre noe ut av seg, sier Hanna.

Adressa har også en sak om Hermine. Det er nemlig stadig nye jenter som får navnet Hermine i Norge. Nå er det 102 stykker som heter det, og det har skjedd en dramatiskk økning de siste årene.

Navnet Hermine hadde også en viss utstrekning på 1800-tallet. Den gangen var det vanlig å lage kvinnenavn ut fra mannsnavn, Herman ble da til Hermine.

Statistisk sentralbyrå synes det er pussig at ikke flere jenter har fått navnet Gulla i Norge, siden korte navn på -a er veldig populært nå (Thea, Emma, Sara osv). Kan hende skjer det noe etter siste bok?

Takk til Ingrid for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • Line sier:

    det er jo ikke noe rart når gulla bare høres ut som den lille bortskjemte dritungen.

  • eis sier:

    har ei grandtante som heite gulla

  • meg sier:

    Halo…. Jeg var med på det intervjuet og han journalisten var helt mongo..!!!!! Han bare vrenget på alt vi sa!! Ble så sur!!! Og det med at hun ene sa hun lignet på hermione var det ikke en gang hun som nevnte!!!!!!! Det var en av oss andre!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt