God Rest Ye, Merry Hippogriffs.

Steve Kloves om å ikke skrive manus for OotP

I et intervju med The Birmingham News forteller Steve Kloves, manusforfatter til de 4 første filmene om Harry Potter, om grunnen til at han nå ikke skal skrive manus til Order of the Phoenix.

Selv om det har vært både fantastisk, inspirerende og tilfredsstillende for ham å skrive manus, har det også vært 6 år hvor han har måttet forlate barna sine i uker av gangen for å skrive om sine magiske ‘fosterbarn’ i Storbritannia, han har måttet rote rundt i en verden som tilhører en annen forfatter, når han egentlig har hatt lyst til å skrive manus for egne filmer.

Kloves sier at Harry Potter-bøkene er ren tortur å skrive om til film. JK Rowling har skrevet en så spektakulær verden at man ikke ønsker å ta bort noe som helst. Men det må man, og det er hardt. Så, etter å ha brukt to år på å skrive manus til Goblet of Fire så gjorde Kloves det utenkelige; han sa «nei» til Harry Potter.

Å skrive GoF var veldig vanskelig for ham, for det var favorittboken hans. Han elsket måten Jo hadde utbrodert ting. Men han hadde fortsatt samme lerrett og kunne ikke lage en fire timers lang film. Han fikk også problemer med at regissør Mike Newell var utilgjengelig i begynnelsen.

Selv om han elsket å jobbe med Newell, ble det gjort mange endringer underveis. Sist jul hadde Newell sett på manus og ville endre på enkelte ting, hvilket gjorde at Kloves fortsatt skrev på manus i juli.

Kloves forteller at pengene ikke har vært med på å avgjøre tingene. «Jeg vet det høres arrogant ut», sier han, «men jeg har alltid solgt alt jeg har skrevet. Og på den tiden det tok meg å skrive et HP-manus, kunne jeg ha skrevet to, kanskje tre egne manus..»

I ettertid har han angret på at han svarte nei til å skrive manus til film 5 og at han overga jobben til Michael Goldenberg. Barna hans ble nemlig skuffet over ham. Da Kloves leste HBP angret han enda mer. Han nevnte dette til en av sjefene ved WarnerBros, som øyeblikkelig ønsket han velkommen tilbake – ikke bare har de vært fornøyde med arbeidet hans tidligere, nå hadde de også muligheten til å få to manusforfattere til å jobbe nesten samtidig.

Så Kloves skal skrive manus til HBP samtidig som Goldenberg skriver på manuset til OotP. Warner Bros ønsker nemlig å spille inn de to filmene så nære hverandre som mulig, med lite dødtid mellom. Dette er fordi barna har begynt å bli voksne, og om de ikke lenger ønsker å spille i filmene, må de finne nye skuespillere, og da frykter Kloves at WB vil miste filmene. Det er skuespillerne som gjør filmene magiske.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Mari sier:

  Syns han har vært veldig flink med manusene jeg, men manuset til den 4. filmen var bedre enn de første, for det var mye morsommere :) Håper han som skal skrive manuset til OOTP er flink da! Det er han sikkert ;)

 • sebbe sier:

  jeg var ikke fornøyd med film 4. føltes som om noe viktig mangla :/

 • Voldemort sier:

  Forstår ham godt

 • Mari sier:

  sebbe: jeg syns film 4 var den beste jeg!

 • Luna sier:

  er dette bra eller dårlig?

 • MissK sier:

  Det positive er jo at han bekrefter at OotP og HBP vil bli spilt inn med kort mellomrom siden manusene vil være ferdig med kort mellomrom!

 • krembolla sier:

  hææ?skal han ikke skrive manus?! Det kommer til å bli så dumt! det er han som har gjort det, og hvis noen andre gjør det kommer ikke harry-spiriten som steve kloves lager til å dukke opp i neste film… uff a meien..

 • Fred sier:

  Ro ned da. Han lager jo manus til HBP…

 • Bobsen sier:

  Har Goldenberg sagt noe om OotP ennå? Hørte at førsteutkastet var ferdig… Er han britisk eller amerikansk?

 • Harry Potter sier:

  Ska han slutt? noko så dumt.

 • Håkon sier:

  Ingen dårlig erstatter… han skrev Peter pan (2003) og den var vel bra?

 • Linda Hong sier:

  Les hele artikkelen da! Kloves skriver til Half Blood Prince! Og nå er de to som kan arbeide samtidig på hver sin film.

 • Høna sier:

  Dette vil jeg kalle positivt. Uansett om OotP viser seg å ha et dårlig manusskript, så kan vi i alle fall trøste oss med at HBP-manusskriptet blir bra! Kommer jo litt an på regissørene om filmen blir bra men… Forresten, det har vel ikke blitt bekreftet noen regissør for HBP ennå?


Legg igjen en kommentar

Valgfritt