God Rest Ye, Merry Hippogriffs.

Harry Potter kupper IMDb

Internet Movie Database, den største i sitt slag på nettet, åpnet sin «Best-of-2005″-poll for noen dager siden. Her kan sidas brukere (registreringen er enkel og gratis) stemme på årets filmer og skuespillere for 2005 i flere kategorier. Et kjapt blikk på resultatene så langt viser at «Harry Potter and the Goblet of Fire» gjør det, la oss si, litt bedre enn forventet…

I tillegg til knallplasseringer på Beste film (nr. 1), Beste mannlige skuespiller (Dan Radcliffe, nr. 3), Beste kvinnelige skuespiller (Emma Watson, nr. 3), Beste mannlige birolle (Rupert Grint, nr. 2), Beste kvinnelige birolle (Emma Watson igjen, nr. 2), Beste regissør (Mike Newell, nr. 3), Morsomste film (nr. 3), Skumleste film (nr. 3), Beste actionfilm (nr. 3), Beste familiefilm (nr. 1) og Mest underholdende film (nr. 1), har GoF dessuten gjort det bra i kategoriene Beste ikke-engelskspråklige film (nr. 2), Beste uavhengige film (nr. 2), Beste dokumentar (nr. 4) og Beste animasjonsfilm (nr. 7)!

Det er fristende å anta at denne plutselige HP-eksplosjonen på IMDb skyldes at Mugglenet nylig oppfordret alle sine lesere til å stemme…

Oppdatert: Det ser ut til at IMDb har oppdaget at Harry Potter-fansen har tatt i litt for hardt. I alle fall er GoF fjernet fra de fire kategoriene nevnt over som den ikke hadde noe å gjøre i…

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Katie sier:

  Wow!
  Skal si at Gof var godt representert i alle kategorier!
  Artig at den har kommet så bra ut, det er velfortjent :-D

 • MissK sier:

  Spesielt artig var det jo at den hadde gjort det bra i : Beste ikke-engelskspråklige film (nr. 2), Beste uavhengige film (nr. 2), Beste dokumentar (nr. 4) og Beste animasjonsfilm (nr. 7)! Jeg er veldig uenig i mange av nominasjonene. Dan fortjener absolutt ikke beste mannlige prisen..

 • Multe sier:

  hehe..tror nok harry potter fansn har gådd berserk med avstemningen. sidn filmen ligger blandt de beste på både skumleste,-morsomste, -og familiefilm. men for all del! det er jo kjempebra:D

 • Nico sier:

  Jeg synes det er mest barnslig, jeg. OK at den vinner Familiefilm og sånn, og jeg kan godt forstå at mange synes den er årets beste film (ikke langt unna at jeg synes det selv), men å stemme på den som årets beste _dokumentar_ er jo helt tullete og ikke så aller lite useriøst.

 • Ingrid sier:

  ^Veldig enig. GoF var en veldig bra film, men det har vært andre gode filmer dette året også. De bør få en mulighet til å få litt omtale de óg. Harry Potter vil virke litt useriøst for utenforstående hvis den vinner i kategorien ‘Beste animasjon’… (Eller dokumentar for den saks skyld..)

 • Hockey sier:

  oi…

 • Beate sier:

  Åssen har gof havna blant ikke-engelskspråklige filmer? Den er jo engelskspråklig som bare det, den! Jeg skjønner ingen ting… Noen som kan svare?

 • Sarig sier:

  Beate: Folk har stemt på den, derfor :) Og ja, er litt absurd, men dette beviser egentlig bare hvor upålitelige sånne avstemminger er uansett.

 • Nico sier:

  Det er verdt å merke seg at den filmen som heter «Brokeback Mountain» også har påfallende mange stemmer… jeg trodde ikke den var _så_ kjent, liksom. Så med mindre den ble en übersuksess i USA, så er det ikke bare HP-fans som er usaklige :-)

 • Luna sier:

  haaaahaaaa!!!!! den er en grøsser! mere enn the ring 2! wow

 • MsJoplin sier:

  Nico: Brokeback Mountain er VELDIG etterlengtet også her i Norge. Og ja, den er faktisk en suksess i USA. Men det har seg sånn at HP!slashgeeks også liker cowboyslash og.. voila..!

 • Nico sier:

  MsJoplin: Ok :-)

 • broren til nico sier:

  Nå har den jaggu blitt disket fra kategoriene den ikke passer i. Sikkert like greit.
  (hvorfor vinner ikke Sin City beste film? hvorfor er ikke Bruno «Hitler» Ganz på skuespiller-topp ti? hva går det av folk?)

 • vilde sier:

  var litt rart det med «ikke engelskspråklige film»..:)

 • Katie sier:

  Det er vel en god del av mugglenets lesere som har bidratt til at den har kommet så bra ut…
  Må si meg enig i at det liksom blir litt feil at den kommer så godt ut på dokumentar; Gof er like mye en dokumentar som Shrek 2 er det :-p
  Det blir litt for mye av det gode kan man kanskje si!

 • brage sier:

  noen som hvet hva den sjuende boka vil hete…


Legg igjen en kommentar

Valgfritt