God Rest Ye, Merry Hippogriffs.

J.K. Rowling vil ha klassikere på pensum

Nettutgaven av The Herald skriver i dag at Royal Society of Literature nå gjør et forsøk på å få startet en diskusjon rundt skolepensumet til dagens elever. For å sette igang diskusjonen, har RSL spurt noen utvalgte forfattere om hvilke bøker de mener barn og unge burde få lese i skolen – og en disse forfatterne er nettopp J.K. Rowling. Hva hun (og en drøss andre bokkjennere) mener, ble nylig publisert i magasinet til Society.

Det kommer tydelig fram at J.K. går for klassiske bøker:
- Wuthering Heights av Emily Bronte
- Charlie and the Chocolate Factory av Roald Dahl
- Robinson Crusoe av Daniel Defoe
- David Copperfield av Charles Dickens
- Catch-22 by Joseph Heller
- To Kill a Mockingbird av Harper Lee
- Animal Farm by George Orwell
- The Tale of Two Bad Mice av Beatrix Potter
- The Catcher in the Rye av JD Salinger
- Hamlet av William Shakespeare

Magasinets redaktør, Anthony Gardner, skrev følgende om Rowlings liste:

«Mitt inntrykk er at når man anbefaler bøker for barn, gjelder bøker som har klart seg opp gjennom tidene og som alltid vil fortsette å være populære – men det er ikke til å unngå at noen mennesker ønsker å gjøre barna mer kjent med det som blir skrevet i våre egne dager. Så det vil i en viss grad være litt eksperimentering. Catch-22 er et modent og interessant valg. Jeg tror det kan være den mest utfordrende boken på Rowlings liste. Listen hennes er svært god ettersom den tar hensyn til barn i alle aldre.»

Vi takker for tipset, Leaky!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt