Remember what happened to a boy who was good, and kind, and brave, because he strayed across the path of Lord Voldemort.

JK Rowling skriver for Sunday Times

I dagens utgave av den engelske avisa The Sunday Times, kan du lese en artikkel som er skrevet av vår egen JK Rowling. I artikkelen skriver hun om sine bekymringer som førte til at hun valgte å hjelpe barn i Øst-Europa, noe hun har gjort blant annet igjennom Children’s High Level Group. Dette er konklusjonen i teksten, som forøvrig absolutt er verdt å lese:

En av mine første tanker etter at jeg hadde lest ferdig den begynnende artikkelen av Justin Sparks, var «hvorfor visste jeg ikke om dette? Hvordan kunne jeg ikke vite om dette?» Jeg hadde for øyeblikket glemt at menneskelig lidelse, uansett hvor grusom og uansett hvor utbredt den er, så vil den alltid bli ignorert og ikke snakket om med mindre noen er forberedt til å snakke om det, og andre er klare til å handle. Det er fenomenalt enkelt både å gjemme og å få barn til å være stille så snart de er separert fra familiene sine. De er småe og lette å flytte på, språkkunnskapene deres er ikke så veldig gode, de har ikke advokater og de er ikke registrert til å stemme. Forlatt, forsømmet, innestengt eller traffikert, disse barna var ment av naturen til å bli beskyttet av sine foreldre. Nå er det noen andres jobb, delvis min.

Takk til Veritaserum for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt