In the end, it mattered not that you could not close your mind. It was your heart that saved you.

Rowlings artikkel om den tynne verden kritiseres

JK Rowling har tidligere lagt ut en artikkel på hjemmesiden sin som omhandler verdens opphengthet i det å være tynn, og hvordan magasiner hjelper til å framheve dette synet.

Avisa The Mail on Sunday har nå gått ut og kritisert denne artikkelen med en egen artikkel som har tittelen «Hvis du avskyr den ‘tynne-besatte’ verden så mye, JK, hvorfor lagde du onde Dudley Dursley så FEIT?»

Artikkelen skriver videre på dette argumentet, og dette er noe av det som står:

Jeg beundrer budskapet hennes. Men unge jenters opptatthet med å være slank vil kun forandre seg når de har lubne eller tjukke kvinnelige rollemodeller. Og ingen er bedre plassert til å påvirke den forandringen enn den mest mektige kvinnen innen publikasjon i dag – JK Rowling.

Videre skrives det om at bortsett fra den store Hagrid og den litt lubne Mrs. Weasley, er det ingen tjukke helter i Harry Potter-serien, og at onde personer som Dudley Dursley og hans forferdelige mor, Petunia er feite (noe Petunia forøvrig ikke er, ettersom hun beskrives som mager i bøkene).

Du kan se scans av artikkelen her, her og her.

Takk til MuggleNet for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • martine sier:

  JK ROWLING HAR HELT RETT!!!!!! TYNNE MENNESKER ER IKKE PENT. HAR HATT SELV EN PÅ SKOLEN SOM HADDE ANOREXIA OG DET VAR DET JÆVLIGSTE JEG HAR SETT I MITT LIV. VI PRØVDE ÅH HJELPE HUN MEN HUN NEKTET HELE TIDA. IKKE FØRST DA JEG VAR 16 FIKK HUN HJELP.DETTE ER GALSKAP.VIST DE KALLER MRS WEASLEY SKAL JEG KALLE DEN PERSONEN OVERVEKTIG MED STIL OG PETUNIA ER BARE RADMAGER IKKE SYK TYNN!!

  VIST DET ER TYNNE MODELLER SOM SKAL VÆRE FORBILDER SOM CALISTA FLOCKHART OG PORTIA ROSI FRA ALLYMCBEAL SOM ROLLER MODELLER FOR UNGE JENTER ER VERDEN IKKE TRYGT ÅH LEVE MENER NÅ JEG. LESTE ET INTERVJU AT DE IKKE INNRØMTE FEILEN FØR NÅ-

  LEVE JK!!!!! HUN HAR HELT RETT AT FOLK IKKE KAN VÆRE FOR TYNNE.

 • Mari sier:

  Kanskje en ide å slå av Caps Lock??
  Husk også på at noen faktisk er født tynne, og ikke klarer å legge på seg! En venninne av meg er sånnn, og hun spser mye mer enn meg, og er allikevel mye tynnere! (Og folk sier at jeg er tynn såh…)
  Men er enig i at slankepresset i denne verden er for stort, og at folk burde få lov til å være seg selv!

 • fan sier:

  er enig med begge: noen er født tynne noen er ikke .men å være FOR tynn er ikke sunt eller pent…

 • hp fan sier:

  men det er bra at jkrowling bryr seg….det er det ikke så alt for mange som gjør. og jeg skjønner at hun bekymrer seg, med to små døtre som også kommer til å oppleve det presset med å være pen og tynn! håper hun klarer det hun vil, å holde ungene unna det der!

  ps: har dere sett understøysreklamen for cubus da! tynnere har ikke jeg sett før! de er jo syltynne! og jeg merka meg kommentarer fra venninnene mine :»ååå sånn vil jeg og se ut, få vekk dette flesket» og de er jo så perfekte jo!

 • Ingrid sier:

  Selv om vi bør bli kvitt dette presset om at alle skal være tynne og perfekte, så må vi la noen folk få være tynne også. Som både Mari og fan sier, så finnes det folk som er født tynne, og ikke kan noe for det. Folk som er naturlig tynne blir mobbet for det, og folk som er litt overvektige blir mobbet for det også. Det bør ikke være noe idealmenneske, og alle bør få ha den kroppen de har, uten at noen skal få bestemme at du er for tynn eller for feit. Det er min mening ihvertfall. =)

 • Cat sier:

  Off. Det er helt grusomt med tynne folk. Skjenner to som er veldig tynne. De spiser som f men er drittynne får det. Jeg kaller meg selv helt normal:P Jeg spiser også utrolig mye. Så skjenner jeg noen tjukke folk som spiser lite og trener osv, men de er tjukke får det. Men jeg liker bedre tjukke folk enn tynne folk. Når u snakker om cubusreklamen, så vet du hva. Det er bare grusomt ekkelt!!! Jeg så dessuten ei modell på TV. Hun var 158 (like høy som meg) veide 40 kg!!! La oss bare si at jeg veier ganske mye mer:P

 • MissK sier:

  Det er viktig å skille mellom tynne mennesker og sykelig tynne mennesker. Det er først og fremst de sykelig tynne JKR vil gjøre noe med, ikke alle de «normalt» tynne.

 • Mari sier:

  Enig med Missk, men skjønner ikke hvorfor Cat synes det er «helt grusomt» med tynne folk ! Ble litt sjokka da jeg leste det, for det er ikke alle som kan noe for at de er tynne…
  En venninne av meg prøvde alt hun kunne å gå opp i vekt, men det funka ikke =/
  Og en annen jeg kenner levde på McDonalds mat i ca 2 uker, uten å legge på seg, det eneste som skjedde var at han fikk masse kviser…Han har ekstremt høy forbrenning!
  Altså; man er sånn som man er, og får ikke alltid gjort noe med det

 • krembolla sier:

  Nå skjedde det igjen.. Hvis JK kommer med et syyykt bra argument som er meget ba skrevet skal alle sammen starte å hakke ned på henne. Jeg er 100% enig med henne og alle innleggene her, og JK skulle få lov til å si sin egen mening, men allikevel kan hun ikke gå for langt (og jeg mener at hun ikke har gjort det heller) fordi hun har så mange som ser opp til henne. Jeg synes at det er bra at hun i det hele tatt nevner det. Det meste sitter jo i hodet.

 • fan sier:

  krembolla jeg er enig…

 • Liave Ekeli sier:

  Jeg har ikke noe i mot tynne personer, og er fullt klar over at det finnes dem som er født tynne. Det jeg reagerer på, og er helt enig med Rowling i, er at det er alt for mange som rett og slett er for tynne… Selv om det er helt åpenbart at de ikke normalt har en sykelig tynn kroppsform, og diverse bein stikker ut alle steder, så legger personene ut om sin ekstremt høye forbrenning som en forklaring på hvorfor. Dette gjelder så vidt jeg vet stort sett kjendiser, og gjerne kvinnelige sådanne, og ikke normalt tynne personer.
  Det er ikke til å komme bort fra at alle tenkelige kroppsformer finnes, og det å være tynn burde være like mye akseptert som det å være lubben/tjukk (kall det hva dere vil). Det som burde slås ned på er kroppsidealene hvor det som regel ikke finnes så mye «kropp» igjen, men heller skinn og bein.
  (Beklager hvis dette ble en smule lang kommentar, men dette er noe som engasjerer mange, meg inkludert)

 • Hitchi sier:

  Herregud. Jeg var så enig med Rowling om dette, og så kommer det selvfølgelig noe sånt. Ingen tjukke helter BORTSATT fra Mrs Weasley og Hagrid? Ja, det er jo i hvert fall to. Og unnskyld meg hvis jeg tar feil, men er alle andre ‘gode personer’ beskrevet som tynne? Av det jeg kan huske, så er ikke kroppsbygningen til flere personer i HP-serien i det hele tatt beskrevet!

 • Mari sier:

  Hitchi: tror kanskje Ron er nevnt som hengslete siden han hadde okst så mye i høyden over en sommer, men ikke noe særlig utover det…
  Bortsett fra det så er jeg enig med de fleste her + JKR, selvfølgelig :)

 • Mona sier:

  Mange er født tynne, og andre er født mindre tynne. Poenget er, at vi må få vekk den ideen om at hvis man ikke ser sånn og sånn ut er du stygg. vi skal ikke drive å angripe de som er naturlig tynne og si at de er slemme. vi bør heller angripe det synet som henger over nesten alle om hvordan man helst bør se ut. Alle burde bli akseptert slik de vil, og man kan slutte med å mene at tynne folk er penere enn fete. Kanskje JK tar med en lubben norsk brunette i 7`ern??? da stiller jeg opp på audition med en gang! hehe….vekk med tynn og tjukk! Inn med forskjellig vakkerhet!

 • fan sier:

  go Mona!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt