In the end, it mattered not that you could not close your mind. It was your heart that saved you.

Har vi trollmanngener?

I det seneste nummeret av Current Science Magazine stiller de spørsmålet: «Trollmann eller Muggle, kan sjansen for å være en i et menneskes gener?» Her er et utdrag:

«Jeff Craig, en genetiker på Royal Children’s Hospital i Melbourne, Australia, foreslår sammen med Renee Dow og Mary Anne Aitken, at hekseri kommer fra en recessiv allele (w) som gir mennesker magiske evner. Muggle-versjonen (M) fra samme gen er den dominante. Bare et barn som arver et trollmannsgen fra hver av foreldrene, (ww) vil bli en trollmann. Om barnet arver to Muggle-gener (MM) vil det ikke ha magiske evner.»

En liten forklaring: En recessiv allele er det som er det svake i genet. Altså; hvis du har en mor som har blå øyne, mens faren har brune øyne, vil du få brune øyne. Brune øyne-genet er det dominerende genet, altså det som er «sterkest», om vi kan kalle det dette. Blå øyne-genet er det som er det «svake» (og altså trollmannsgenet), og kalles derfor recessivt. Dere som har naturfag har nok hørt om det. :)

Hele artikkelen kan leses her.

Forskning.no hadde en artikkel om dette for et par år siden, som du kan lese her.

Takk til Veritaserum for tipset!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Luna Megaera sier:

  Jøss… Synd at bare den ene av foreldrene mine har brune øyne :P

 • Kim sier:

  Så de mener at det finnes trollmenn i verden? haha javel javel…Tenker at hele trollmans samfunnet skjelver i buksene etter HP kom ut!

 • Cat sier:

  Skjønnte jeg ikke jeg ikke mye av xP en jeg skjønnte poenget. Jeg tviler sterkt, men det hadde jo vært kult;)

 • Mona sier:

  Mamma har brune øyne og pappa blå, men jeg fikk grå-grønne øyer. Men jeg vil ha ww!!! Tenk så gøy det hadde vært å være heks…gøy….

 • fan sier:

  wow… hadde vært kult å være heks… abrakadabra!

 • Krembolla sier:

  Jeg fikk grønne øyne og blondt hår fra moren min, og faren min har brune øyne og brunt hår.. Haha, jeg kunne vært en heks!

 • fanofdan sier:

  mine øyne ser nesten gule ut om du ser de fra sida, men blågrønne forfra.. hehe..men tviler på de greiene asså..

 • Mcslurp sier:

  Jeg tror det kan være sant. Vem vet?


Legg igjen en kommentar

Valgfritt