Either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.

Vil fjerne Harry fra bokhyllene

En bekymret mamma fra Gwinnett i Atlanta (USA) krever at Harry Potter-bøkene blir fjernet fra alle skolebibliotek i det største skoledistriktet i staten.

«Mine personlige, religiøse synspunkt kommer ikke overens med disse bøkene. Vi trenger at barna våre leser ting som gir dem moraler. Harry Potter lyver, jukser og stjeler uten at det er snakk om ansvarsfølelse. Det fins bedre ting barna våre kan lese.»

Dette mener trebarnsmoren Laura Mallory, som flyttet til Gwinnett for to år siden etter å ha arbeidet som misjonær. Hun har nå bedt skolestyret ved J.C. Magill Elementary om å få fjernet den skadelige trollmannen og vennene hans. Hun startet debatten ved ungenes skole allerede i september, da hun hevdet at bøkene forherliget det å bedrive heksekunster. Saken vil bli behandlet i styret den 20. mars i år.

Mallory vedgår – som så mange kritikere før henne – at hun ikke har lest bøkene i sin fullhet. Hun forteller derimot at hun har lest litt fra hver bok, og at hun ble svært fornærmet av den «demoniske aktiviteten» som der ble beskrevet.

Tidligere har tilsatte ved Magills skoledistrikt utelukket at bøkene fjernes fra bokhyllene, men Mallory kjemper videre. En høringsoffiser kommer til å overvære neste ukes dom, deretter vil skolestyret bli tildelt en transkripsjon fra møtet før de må offentliggjøre avgjørelsen innen 10 dager. Saken kan bli anket videre til utdanningsrådet i staten.

Bøkene vil være fullt tilgjengelige mens saken blir behandlet, sier en talsmann fra skolen. Han sier også at foreldre er forbeholdt retten til å nekte barna sine tilgang til visse bøker.

Oppdatert: Damen har nå fått rikelig med respons fra fansen.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt