I am not worried, Harry. I am with you.

Medstifter av Bloomsbury snakker om Rowling

En av grunnleggerne i Bloomsbury (forlaget som gir ut Harry Potter-bøkene i Storbritannia), Liz Calder, snakket nylig om sitt eget talent for å oppdage nye forfattere. Deriblant Salman Rushdie (Midnight’s Children) og vår egen JK Rowling. Hun uttalte seg også om det hun trodde var grunnene til Rowlings enorme suksess. Dette er hva hun sa:

«Det var delvis snakk om timing. Rowling er vidunderlig, fantasirik og original. Jeg tror også at det traff et øyeblikk i en generasjon av barn som var klare for å lese, men som ikke hadde vanen for lesing, og istedenfor så på TV. Barnebarnet mitt – to år gammel – satt og så på TV med tommelen i munnen. Plutselig kom det rykter om boka, og han fant ut at bøker kunne være like spennende, om ikke mer.»

Takk til MuggleNet for tipset.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt