Dumbledore's man through and through.

Rowling et «forbilde» i retten

J.K Rowling har tydeligvis åpnet for noe nokså nytt og underlig innen jus: Rettslig pålegg mot anonyme personer. Da et par kopier av Order of the Phoenix ble stjålet i 2003, gikk hun rettens vei for å hindre tyvene i å publisere noe av innholdet i boken – selv om hun ikke visste hvem det var som stod bak. Søksmålet ble foretatt mot «person or persons unknown» (ukjent(e) person(er)). Også da Half-Blood Prince ble stjålet, gjorde hun noe liknende.

Nå har hennes teknikk blitt plukket opp av flere. Legemiddelprodusenten GlaxoSmithKline har brukt den mot dyrevernsaktivister som truet med å publisere inside-informasjon om bedriften på internett, melder Times.

Rowling har også markert seg i rettssalen ved andre anledninger, for eksempel nå nylig da hun sørget for at britiske aviser ikke lenger kan trykke bilder av kjendisbarn uten videre. Hun har også vunnet flere ganger over kopister og forfattere som påstår at det er Jo som har kopiert deres verk, hvilket var tilfelle i Nancy Stouffer-saken for to år siden.

Takk for tipset, Wizard News!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt