Bless the children, give them triumph now.

Usynlighetskapper snart en realitet

Som vi har skrevet om før i år, pågår det stadig forsøk på å lage en usynlighetskappe lik den i Harry Potters verden. Denne gangen er det forskere i Storbritannia og USA som holder på å lage en arbeidstegning for å utvikle en usynlighetskappe. De har også funnet ut hva slags materialer de trenger for å få laget denne kappen. Blant annet trenger de et materiale som «styrer lys og andre former for elektromagnetisk stråling rundt et objekt, og tolker det som usynlig som noe som er stappet inn i et hull i verdensrommet.» Dette står i en artikkel CNN har skrevet om saken:

En kappe laget av de materialene, med en struktur designet ned til den submikroskopiske skalaen, vil verken reflektere lys eller kaste skygge.

I stedet, som en elv som strømmer rundt en glatt kampestein, vil lys og alle andre former av elektromagnetisk stråling treffe kappen og rett og slett flyte rundt den, og fortsette videre som om det aldri kom bort i et hinder. Det ville gi en tilskuer den tilsynelatende evnen til å se rett gjennom kappen, mens alt som er inni er skjult fra synsvidde for de rundt.

Foreløpig finnes det ingen slik kappe, men forskerne som holder på med prosjektet tror at en tidlig utgave vil være klar om 18 måneder. En annen fysiker (han er ikke med på dette prosjektet), Patanjali Parimi, som går ved Northeastern University sa følgende: «Ja, du kan faktisk gjøre noen usynlig hvis noen bruker en kappe laget av dette materialet.»
Da gjenstår det bare for oss å se om vi om noen få år kan ikle oss en kappe som gjør oss skjult for omverdenen, slik som Harry Potter så ofte gjør.

Takk til Leaky for tipset.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt