The Chosen Captain - the Boy Who Scored - Whatever they call you these days.

Sophie Dahl om Harry Potter

Queen Elizabeths 80-årsfeiring finner sted i kveld, og barnebarnet til Roald Dahl, Sophie Dahl, er blant de mange som skal være med på å gjøre denne kvelden minnerik. Sophie Dahl skal nemlig også være med i det etter hvert så mye omtalte, forhåndsinnspilte skuespillet, The Queen’s Handbag. Vi har skrevet tidligere at Potter-stjernene Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione), Rupert Grint (Ron), Matt Lewis (Neville) og Julie Walters (Molly Wealsey) alle skal være med i stykket. Som barnebarnet til en av tidenes største barnebok-forfattere, har ikke Sophie Dahl latt sjansen gå fra seg til å snakke om nåtidens kanskje største barnebokforfatter, vår egen JK Rowling. Rowling skal som kjent lese fra Harry Potter and the Half-Blood Prince under feiringen. Dette er hva Sophie Dahl hadde å si til The Times om Harry Potter og JK Rowling:

«Vel, det som er interessant med Potter-fenomenet er at bestefaren min sine bøker kom først,» sier Dahl. Sier du at hun kopierte ham, spør jeg, begeistret av tanken på en krangel mellom de to damene på søndagens hagefest.

«Vel, nei,» sier hun forsiktig, «men JK Rowling har vært veldig generøs med å innrømme hvordan hun ble inspirert av ham, og du kan se det i Potter. Bestefaren min var kanskje morsommere enn henne, og hun er kanskje mer episk, men det er veldig klart hvor lik ham hun er på andre måter. Hun er interessert i godt og ondt og, som han, er ikke i det hele tatt redd for den mørke siden av livet.»

Takk til Leaky for tipset!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt