I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death.

Flere dødsfall i bok 7, slutten endret

Som tidligere nevnt var JK Rowling i dag på sitt aller første «live»-intervju, hos Richard og Judy. I dette intervjuet sa Rowling mye nytt om den kommende boken:

- Hun er godt igang med å skrive den nå. Hun er ikke riktig ferdig ennå, men det går bra så langt. Hun syns det er trist at dette er den siste boken.

- Selv om hun fortsatt har det siste kapitlet av Bok 7 trygt liggende i en safe, har det blitt endret en smule; to personer til har avgått med døden, mens en annen har fått avlyst eller utsatt denne skjebnen.

- Jo skrev første utkast av dette kapitlet i 1990. Mens hun gjorde det var det noen som oppfattet henne som arrogant siden hun ikke hadde noen forlegger til boken ennå.

- Det ble foreslått for henne at hun hadde en god grunn til å drepe Harry i Bok 7, så ingen kunne skrive oppfølgere til boken etter at hun var ferdig.

- Hun innrømmer å ha «malt seg inn i et hjørne» ved å skrive inn enkelte små detaljer i handlingen i de tidligere bøkene, som hun nå må bruke mye tid på å forklare eller nøste opp i.

- I løpet av de tre første bøkene fortrengte Rowling at hun hadde stor suksess og var kjent – omtrent som «en hare i frontlyset på en bil». Selv om hun syns de tilfeldige Harry Potter-referansene i pressen var «kule», var det samtidig veldig merkelig å se de der.

- Datteren Jessica har taklet bivirkningene av morens berømmelse på en strålende måte. Hun har blant annet blitt plaget av ungene på skolen som har mast på henne om titler på kommende bøker.

- Richard (på talkshowet) nevnte at det å gå ut på date kunne være vanskelig fordi noen kanskje var interessert i henne kun fordi hun var rik, men Rowling sier at det var det å være enslig mor som gjorde dating vanskelig.

- Dersom Rowling ser en Boggart (hambuse), vil hun se det samme som Mrs Weasley; barna sine døde.

Video fra dette intervjuet (og screen caps) kan lastes ned hos Mugglenet.

VG har også en sak om dette her. Takk for tipset, Della!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Aillya sier:

  så hun sier minst 2 av hovedpersonene? Vel, hovedpersonene… det er mer enn bare Harry, Hermine og Ronny ikke sant? …:P håper eg.

 • MsJoplin sier:

  Det behøver ikke nødvendigvis bety at det er trioen hun kverker. Alt som ikke er perifere rollefigurer (dvs Aberforth Dumbledore, Prof. Sinistra etc) er vel i faresonen.

 • MissK sier:

  Nå kan jo brått Aberforth bli en hovedperson i neste bok da.. Men ja, hun mener nok at personer som Weasley-familien, Luna, Neville, Draco osv..
  Kan bli spennende dette:)

 • den EKTE fan sier:

  Neiiiiiiiiiiii!!!!!!! det er dårlig gjort at så mange må dø!!!! (Men jeg vet at det er nødvendig!! :P)

 • Aillya sier:

  men Voldemort er jo en hovedperson då. og sånn som eg ser det så dør nok han. og da er det bare en til?:P klems

 • Hermine 1 sier:

  Jeg tror desverre at Gygrid kommer til å dø :`( Vet ikke hvorfor jeg tror det, har det bare på følelsen… Snufs!

 • Linn sier:

  Ja d skal man vell egentlig ikke se bort i fra,, tror det at folk som står veldig nær Harry kommer til å dø..
  Kanskje Hagrid og Mrs Weasley eller noe.. Noen som betyr mye for han.. For det må sikkert til for at han skal klare å være bestemt nokk på hva han skal gjøre,, for å beseire Voldemort..
  Men Rowling har sakt at folk ikke skal kunne skrive etterfølgere med hennes karakterer, så dette kan jo faktisk bety at trioen ender opp døde?


Legg igjen en kommentar

Valgfritt