IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

HP har positiv innvirkning på barn

En undersøkelse laget i samarbeid med Scholastic, forlaget som gir ut Harry Potter-bøkene i USA, sier følgende om HP og barns lesevaner og skolearbeid:

- 51% av Harry Potter-lesere i alderen 5-17 år sier at de ikke leste bøker for moro skyld før de startet å lese Harry Potter, og at de nå liker å lese. 65% sier at de har gjort det bedre på skolen etter at de begynte på serien.

- 89% av de spurte foreldrene sier at det å lese Harry Potter har hjulpet på leselysten til barna deres, og 76% sier at det å lese Harry Potter har forbedret skolearbeidet deres.

- Flere gutter enn jenter har lest Harry Potter (57% mot 51%), og mange flere gutter enn jenter sier at de ikke leste bøker for moro skyld før Harry Potter kom inn i bildet (61% mot 41%).

En tidligere undersøkelse blant barn mellom 5 og 17 år og foreldrene deres, har vist at det er en stor nedgang i lesingen etter åtteårsalderen. Men, som det viser seg i denne nye undersøkelsen, gjennomsnittsalderen for de som begynner å lese Harry Potter er ni år, og de fortsetter å lese og lese om igjen bøkene etter hvert som de blir eldre:

- 60% av barn mellom 9 og 11 år har lest bøkene, og 70% av disse er interesserte i å lese de om igjen.

- For aldersgruppen 12-14 år er de samme tallene 63% og 69%, og blant 15-17 åringene er det 57% som har lest bøkene.

Dette viser at den rette boken kan «lure» også eldre barn til å bli glade i å lese. Harry Potter-serien hjelper også til med å knytte bånd mellom generasjonene, for halvparten av foreldrene som ble spurt leser også bokserien.

Og hva vil barna gjøre når de har lest den syvende og siste boken i serien?

Nesten en av fem lesere kan ikke helt forestille seg at det snart er slutt på serien og sier at de ikke helt tror at dette vil være slutten. Halvparten sier at de vil se etter en ny serie. En av tre vil lese Harry Potter-bøkene om igjen og 27% kommer til å lese neste bok skrevet av JK Rowling.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • HP-Gærning sier:

    Det er jo supert! Jeg, f. eks., er sikker på å være den STØRSTE Potter fan EVER!!Lest alle bøkene mange ganger og det samma med filmene:)

  • hpfan sier:

    Og dette viser jo at jeg ikke er den eneste…hihi ;P Men ingen kan vel kalle seg den største hp fan vel…? For hva vil det si? :P Alle som setter stor pris på hp, og ser det som det er, og blir lykkelig av hp, er nok nesten alle som leser hp, altså veldig mange som føler at de er de eneste og største fansene ever…! LoL :)


Legg igjen en kommentar

Valgfritt