Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

King og Irving ber for Harrys liv

På pressekonferansen nevnt under hadde Stephen King og John Irving følgende bønn til JK Rowling:

Ikke drep Harry Potter!

Stephen King sa at han hadde stor tro på at Rowling ville være «real» mot helten sin.

- Jeg vil ikke at han skal falle ned Reichenback Falls, sa King, med referanse til Arthur Conan Doyles forsøk på å drepe sin oppdiktede detektiv, Sherlock Holmes. Presset fra fansen fikk Conan Doyle til å gjenopplive Holmes, som overlevde likevel i en senere historie.

- Vi jobber mot slutten og et par rollefigurer jeg regnet med at ville overleve har dødd, og en rollefigur har fått en ny sjanse, sier Rowling, uten å ville utdype. Da hun ble spurt om det er klokt å drepe oppdiktede personer, sa Rowling at hun ikke nøt å drepe den viktige figuren som døde i Bok 6, men de grunnleggende elementene i sjangeren krevde at helten måtte gå videre alene.

King husker at han lot en rollefigur sparke en hund til døde i sin roman «The Dead Zone». Etter det fikk han flere klagebrev enn noen sinne, til sin store overraskelse.

- Du har lyst til å være grei og si ‘jeg er lei for at du ikke likte det’, men jeg tenker som så, nummer en – det var en hund, ikke en person, og nummer to – hunden var ikke engang virkelig, sier han. Jeg diktet opp hunden, det var en uekte hund, det var en oppdiktet hund, men folk ble ekstremt involvert.

Rowling kommenterte at Irving faktisk hadde drept mange flere karakterer i sine bøker enn hun har.

- Når fans anklager meg for sadisme, noe som sjelden skjer, så føler jeg at jeg bare gjør leserne tøffere og klare for å lese Irvings og Kings bøker. Det er virkelig en tøff fiksjonsverden der ute, sier hun.

VG har også skrevet om forfatternes bønn til Rowling – her.

Takk til alle som tipset oss om dette!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt