I can teach you how to bottle fame, brew glory, even stopper death.

‘HP’ på liste over 25 beste barnebøker

Bokklubben har nylig kåret det de mener er de 25 beste barnebøkene i verden. Ikke overraskende har en av Harry Potter-bøkene kommet inn på listen, og denne gangen er det Harry Potter and the Philosopher’s Stone som har fått æren.

De som har vært med på å avgjøre hvilke bøker som er med på lista er Jostein Gaarder, Harald Bache-Wiig, Kristenn Einarsson, Maren Kolle Riis, Anne Kristin Lande, Vigdis Moe Skarstein og Vibeke Røgler. De offentliggjorde lista i dag i forbindelse med at IBBY Norge fyller 50 år. IBBY jobber for at barn skal ha tilgang til god litteratur.

Andre bøker som ligger på lista er Løven, Heksa og Klesskapet av C.S. Lewis, Pippi Langstrømpe av Astrid Lindgren og Danny og den store fasanjakten av Roald Dahl. Bøkene som ligger på lista ligger i tilfeldig rekkefølge, og alle kommer til å bli utgitt i en serie som er kalt Bokklubbens Barnebibliotek.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt