It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

Harry Potter populær på Guantanamo

Fra før vet vi at Harry Potter-bøkene er en slager på bibliotekene, men dette biblioteket er kanskje ikke som andre biblioteker. Det dreier seg om biblioteket på USAs fangeleir Guantanamo Bay, en leir som kanskje er forbundet med helt andre ting enn leseglede – her sitter nemlig de som av amerikanske myndigheter anses som terrormistenkte. Enkelte av fangene har sittet i leiren i flere år uten dom, og konseptet med leiren er svært omstridt.

Nå prøver Pentagon å endre omverdenes inntrykk av Guantanamo, ved å liste opp ti gode tilbud de innsatte får. Et av disse er biblioteket, med 3500 bøker på 13 forskjellige språk. Og av disse er Harry Potter-bøkene altså mest populære. Nest etter Koranen (som alle fangene får), er tydeligvis «terrorister» mest begeistret for HP …

Les mer: The Scotsman

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt