IF WE DIE TO SAVE THEIR LIVES I'LL KILL YOU.

Rowling har forandret barndommen

Det amerikanske bladet Child Magazine har skrevet en artikkel om 20 personer som har forandret amerikanske barns barndom opp gjennom tidene. JK Rowling har kapret femte-plassen på denne listen, og flere som har fått æren av å være med er blant andre The Beatles og Walt Disney. Dette skriver Child Magazine om JK Rowling:

Før JK Rowlings bebrillede guttetrollmann dro for å studere på Hogwarts, fryktet noen foreldre at barna deres aldri ville like å lese. Når Harry Potter and the Sorcerer’s Stone kom til amerikanske bokhandlere i 1998, fulgt av fem oppfølgere, fant foreldre ut at barna deres ikke kunne få nok av Rowlings fantasi/eventyr-romaner, noen av dem lengre enn 600 sider. Til dags dato har mer enn 300 millioner Harry Potter-bøker blitt solgt på verdensbasis; de sto på The New York Times bestselger-liste så lenge at avisen laget en egen liste for barn. «Harry Potter-bøkene skapte ikke bare en eksplosjon av interesse for lesning», sier Lisa Von Drasek, barnebibliotekaren ved Bank Street College of Education i New York, «de inspirerte barn til å gå ut å oppdage andre gode bøker også.»

Takk for tipset, TLC.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt