Draco Malfoy, the amazing bouncing ferret...

Minnesplakett på kafé til ære for Harry og JK

Som de fleste vet var JK Rowling en fattig alenemor da hun kom opp med idéen til den første Harry Potter-boka. Selve karakterene og deres historie kom hun på da hun reiste med toget fra Manchester til London. Selve boken ble allikevel ikke til da, og nå har det blitt hengt opp en minnesplakett på en kafé hvor mange av kapitlene til Harry Potter and the Philosopher’s Stone ble til.

Kaféen som heter Nicholson’s Cafe ligger i Edinburgh, og det var den tidligere læreren og litteraturentusiasten Robert Watt, og Alison Bowden, manageren av Unesco City of Literature Trust som avduket minnesplaketten. På den er det kun et bilde av JK Rowling, og denne teksten:

«JK Rowling wrote some of the early chapters of Harry Potter in the rooms on the first floor of this building.»
(«JK Rowling skrev noen av de tidlige kapitlene av Harry Potter i rommene i førsteetasjen i denne bygningen.»)

Det er fra før av to minnesplaketter i sentrum av Edinburgh, og de er for Robert Louis Stevenson og William McGonagall. Robert Watt ønsker å henge opp en plakett til, slik at de til sammen får fire, og dermed skape et «forfatteres hjørne» i Edinburgh. Alison Bowden sier følgende:

«Ettersom Edinburgh er Litteraturens By, så er det naturlig at vi feirer byens forfattere, og JK Rowling er selvsagt en av de meste populære.»

Vi i TDP gratulerer JK med plaketten, og oppfordrer alle som skal en tur innom Edinburgh til å få sett den!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt