The Dark Lord will rise again with his servant's aid, greater and more terrible than ever he was.

En usynlighetskappe som nesten virker!

Å forsøke å lage en usynlighetskappe – eller i alle fall noe liknende – er tydeligvis et hett tema blant forskere. Vi har tidligere skrevet om flere som har forsøkt. Men denne gangen har noen faktisk lyktes i dette tilsynelatende umulige arbeidet. Et britisk-amerikansk forskersamarbeid har resultert i en kappe som tilsynelatende gjør den/det som har den på seg usynlig for omgivelsene.

Prøvemodellen er langt fra perfekt; den kaster skygge og reflekterer lys, men designer Davis Schurig sier teknologien kan utvikles kraftig. Dessuten ble prototypen utviklet så raskt at det kanskje gikk litt fort i svingene, så forbedringspotensialet er stort.

Vi skal ikke prøve å gjengi de teknologiske aspektene ved usynlighetskappen her, men både AOL News og Dagbladet har skrevet gode artikler om saken.

Takk for tips(ene), Skrulla!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt