Dear me, what's the use of being a disgrace to the name of wizard if they don't even pay you well for it?

Rowling om Harrys bursdag

På bursdagen sin 31. juli fikk J.K. Rowling roser og teddybjørner fra den latinamerikanske siden HarryPotterLa.com. Som svar skrev Jo et takkebrev som bl.a. inneholdt følgende forklaring om hennes valg av fødselsdag for Harry (som også har bursdag 31. juli):

Da jeg valgte å gi Harry min egen bursdag, gjorde jeg det med et ironisk smil til meg selv. Jeg hadde, på den tiden, ingen anelse om at jeg ville bli utgitt, så det var en veldig privat handling! Men jeg hadde alltid følt meg lettere snytt fordi ingen virkelig kjente mennesker har bursdag på samme dag som meg, så jeg ga meg selv denne (for trollmenn) verdenskjente gutten som en slags bursdagsbror. Den fantastiske bieffekten, så mange år senere, er brev som deres. Jeg hadde aldri forestilt meg det, og det føles fortsatt litt surrealistisk!

Se hele brevet i MuggleNets galleri.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt