Filth! Scum! By-products of dirt and vileness! Half-breeds, mutants, freaks, begone from this place!

Nyttårshilsen 2006

Året 2006 går mot slutten, og en liten årsoppsummering er på sin plass. En pottersk årsoppsummering, altså. I motsetning til i fjor har vi verken fått ny bok eller ny film i året som gikk, men det betyr ikke at det ikke har vært et innholdsrikt år!

J.K. Rowling begynte på nyåret å skrive dagbok på hjemmesiden sin, for å holde oss fansen oppdatert på fremdriften i skrivingen. En annen gledelig nykommer på siden hennes har vært WOMBAT-testene, som vi har fått bryne oss på to av. Den tredje og siste kommer nok neste år.

Goblet of Fire-filmen ble sluppet på DVD i Norge den 29. mars. I Storbritannia hadde den allerede satt salgsrekord. Noen Oscar vant den imidlertid ikke, selv om den var nominert. Neste film ut, Order of the Phoenix, har blitt filmet i år. Vi fulgte nøye med på castingen, og mange ble glade og ekstra forventningsfulle da store navn som Imelda Staunton og Helena Bonham-Carter havnet på skuespillerlisten. Skjønt, mindre spente er vi nok ikke på dem som skal spille de unge Marauderne, og sist men ikke minst på Evanna Lynch som Luna Lovegood. I oktober kom de første stillbildene fra filmen, og i november kunne vi kose oss med teaser-traileren. 13. juli 2007 er premieren, vi gleder oss!

Vi har også gledd oss over mye småsnacks i løpet av 2006. Patronus-konferansen i København, Rowlings debattinnlegg om usunne jenteidealer, hennes høytlesnings- og intervju-tur til New York, Jenny Sandmo Ellefsens suksess som Harry Potter-ekspert i Kvitt eller Dobbelt, og to konkurranser her på TDP hvor vi fikk inn mange kjempefine bidrag. Dessuten har vi gjennom hele året fulgt, med en viss fornøyelse, Laura Mallorys fortvilte forsøk på kaste Harry Potter ut av skolebibliotekene der hun bor.

Og like før jul kom endelig tittelen på Bok 7; Harry Potter and the Deathly Hallows. Spekulasjonene om hva tittelen kan bety florerer allerede på nettet. Om boken kommer i løpet av 2007, vet vi jo ikke (se her for mer), men vi kan i alle fall føle oss rimelig sikre på at vi i løpet av det kommende året får vite, om enn ikke oppleve, utgivelsesdatoen.

Da gjenstår bare å ønske alle våre lesere et riktig godt nyttår!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt