Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!

HP kan lære oss noe om verden

Dagbladet.no har i dag en artikkel om utenriksforskeren Iver B. Neumann som mener at Harry Potter kan lære oss noe om verden. Han har gitt ut boke Harry Potter and International Relations, og sier at bøker som Harry Potter og Ringenes Herre kan lære oss å se vår virkelighet med nye øyne, om ikke nødvendigvis bedre øyne. Dette er noe av det han skriver i boken:

- Harry Potters verden er en spirituell og flerdimensjonal verden som leseren selv kan tre inn og ut av. Jeg tror nøkkelen til Harry Potters og fantasyens suksess er å finne akkurat her. Et tiltakende antall mennesker opplever ikke modernitetens endimensjonale verden som tilfredsstillende. Det er et sug etter leververdener som tilbyr noe mer, etter en spirituell dimensjon i livet. Å konsumere Harry Potter er én måte å dekke dette suget på.

Les resten av artikkelen her, hvor du også kan stille spørsmål til Iver B. Neumann.

Tusen takk til Skrulla for tipset!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt