After all this time? Always.

Norsk forfatter ønsker at Harry skal dø

Ragnfrid Trohaug, forfatter og barnebokredaktør i Samlaget, deltok i kveld på et forfatterarrangement på Café Mono i Oslo, hvor hun uttalte seg om Harry Potter.

Arrangementet, som var i regi av Norsk kritikerlag, hadde følgende tema: Er livet blitt for kjipt i barne- og ungdomslitteraturen?

Guri Fjeldberg, barnebokanmelder i Bergens Tidende, spurte Trohaug om hun kunne tenke seg å gi ut Harry Potter and the Deathly Hallows, dersom det viser seg at Voldemort vinner til slutt. Trohaug svarte at hun først ville «gni seg i hendene» (sannsynligvis er hun ikke stor fan av vår elskede Harry), før hun forklarte at JK Rowling «helt sikkert ville ha lagt opp serien annerledes dersom hun hadde hatt planer om å la Voldemort vinne». Avslutningsvis bekreftet hun at hun absolutt ville ha gitt ut boken, selv om det hadde vist seg at det onde seirer til slutt.

Harald Rosenløw Eeg, aktuell med en av fjorårets «kjipeste» ungdomsbøker, Alt annet enn pensum, spøkte med at den mest uventede vrien som ville komme i bok 7, er at Rowling krever at boken skal gis ut på nynorsk i Norge (med et hint både til nynorskforfatter Trohaug, og Lene Kaaberbøl, som tidligere har stilt samme krav).

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Ginny sier:

  Er det noen her som vil at Harry skal dø?

 • ida sier:

  neeeeiiiii!! jeg vil IKKE at harry skal dø, det blir liksom helt feil syns jeg..

 • Dracofan S sier:

  Ja!!!, fordi da blir det en innteresant vri! Jeg tipper Harry dør. Det er jo ikke så uvanlig at hovedpersonen dør når en serie som skal slutte feks Frodo dør i Ringenes Herre. Men jeg tror at Voldemort dør også. Men jeg tror Snape og Draco overlever…
  Det som er litt spennende er hvis Harry dør hvem blir hans morder? er det Voldemort? eller Snape? eller Draco?

 • ida sier:

  Jeg har liksom på følelsen av at Draco kommer til å hjelpe Harry på en eller annen måte, for så å bli drept av Voldemort for å ha sveket dødseterne.. Bare en tanke altså, hehe=) Men d blir virkleig trist hvis Harry dør.. storgråt da Humlesnurr døde=(


Legg igjen en kommentar

Valgfritt