NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH!

Norsk innslag på canadisk HP-konferanse?

Prophecy 2007 er en Harry Potter-konferanse som skal avholdes i Toronto, Canada 2. – 5. august i år.

The Daily Prophet kan meddele at de norske forfatterne Jørgen Gaare og Øystein Sjaastad (mennene bak Harry Potter : en filosofisk trollmann), har søkt om å få delta på konferansen. Er dere i Canada på dette tidspunktet, kan også dere få gleden av å høre Gaare og Sjaastad snakke om humor i Harry Potter-bøkene:

Er humor nødvendigvis morsomt? spør de seg, og tar utgangspunkt i episoden hvor Professor Lupin lærer elevene hvordan man takler en Boggart; nemlig med latter og trylleformularet Riddikulus.

Boggart-timen gir oss en dyp forståelse av hvordan humor fungerer, hvordan det kan ha med frykt å gjøre og hvordan humor kan løse en skremmende situasjon. Det å forsøke å forstå begrepet humor blir ansett som temmelig kjedelig, selvmotsigende nok. Men det er slettes ikke sant, lover Gaare og Sjaastad, og byr oss på en times lang forelesning om Harry Potters filosofiske humor.

Er dere interessert i å kjøpe boken Harry Potter : en filosofisk trollmann, gjør det her. Da støtter dere samtidig The Daily Prophet.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:


Legg igjen en kommentar

Valgfritt