If you want to know what a man's like, take a good look at how he treats his inferiors, not his equals.

Tysk skole fjerner Harry Potter fra pensum

Det er ikke bare i USA at svært konservative kristne har reagert på Harry Potter-bøkene. Nå har Johannes Kepler-skolen i Chemnitz i Sachsen, Tyskland vært nødt til å ta bort en Harry Potter-bok fra pensum til en femteklasse, fordi foreldrene til to elever klaget på bokens ukristelige framstilling av magi og mystikk. Fortsatt kan de elevene som får lov av foreldrene sine jobbe med Harry Potter, mens de andre må lese Rennschwein Rudi Rüssell istedenfor …

Skolen får kritikk for beslutningen av både politikere og lærerlaget i Sachsen, og en representant for den lutherske kirken i delstaten påpeker at i hans øyne er Harry Potter-serien «praktfull» og en «høyst respektabel» fortelling som gjenspeiler det godes kamp mot det onde.

Takk for tipset, Wizard News!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • HP-Gærning sier:

  Er foreldrene blitt sprø eller noe? Mine foreldre har aldri klagd over at jeg leser Harry Potter, det eneste de har klagd på er at jeg leser det altfor mye … aldri EN dag uten Harry Potter i mitt hode :-)

 • Ruby sier:

  Stakkars tyskere :/
  Bare de ikke kommer med det tullet i Norge!

 • hey sier:

  Er Harry Potter pensum i norge?

 • Nico sier:

  Det vanlig at klasser leser en bok sammen, og jobber med den (kanskje ikke i barneskolen i Norge, men lengre opp i alle fall), men det er ingen bøker som «skal» være på alles pensum (bare forfattere, så vidt jeg vet). Det er det nok ikke i Tyskland heller, men akkurat denne klassen hadde en Harry Potter-bok på sitt «egendefinerte» pensum.

 • MsJoplin sier:

  De siste årene har Harry Potter vært på pensum på Høgskolen i Oslo, bibliotekarutdannelsen. Men det er sikkert ikke det du mente ;)

 • hey sier:

  nei eg mente grunnskolen pensum.(litt off topic men eg må spørre:Er det flest jenter som er HP fans?)

 • Nico sier:

  Det finnes det neppe statistikk over, men min erfaring sier ja … Men det er så mange av oss at det er plenti gutter også!

 • hey sier:

  Såg berre lista over folk som skriver nyhetene her på the daily prophet og alle er jenter. Dette kan ha mange forklarliger som foreksempel:1 Flere jenter enn gutter leser bøker generelt. 2 Harry Potter er feminint. 2 the daily prophet driver med kjønnsdiskriminering. 3 helt tilfeldig. Personelig synest eg forklaring 3 er den mest snnsynnelige.

 • Kollin sier:

  Går det ann å banne ip-adresser?

 • Kollin sier:

  Ok, trekker det tilbake etter å ha lest nederste linje, men, som du sier i en annen post, hey, at du har tatt oppgaven med å kritisere Harry Potter med stort mot. Hvorfor i ll verden er du her da? Tydeligvis ingen HP-fan, siden du bevist går inn for å kritisere.

 • hey sier:

  Om eg ikkje hadde vert en HP-fan ville eg ikke vert her. Man trenger aldeles ikke å stemple folk som ikke mener det samme som deg. Og foressten skreiv eg ikkje noko gale her. Det var ment å vere litt humuristisk.

 • WS sier:

  Vel, det aller første du skrev på denne siden var følgende kommentar: «Taper side»

 • hey sier:

  kan du legge en link til nyheten der e skreiv det? Eller er det som eg trur at du bare tuller

 • WS sier:

  legg til h.t.t.p osv. Går tydeligvis ikke
  ann å poste noe med hele linken i

 • WS sier:

  I tillegg skrev du dette: Eg føler meg faktisk masse bedre etter å ha skrevet sånne ting.

 • hey sier:

  du tar feil. det var ikke det første e har postet. Før kalte eg meg riktig. se her:thedailyprophet.org/archive/?id=.

 • WS sier:

  Det der var bare link til oversikten over nyhetene. Men uansett, hvordan skulle jeg vite at du har skiftet navn? Det er uansett ingen unnskyldning for å kale siden «taper side», og å stå for det, som du gjør her: thedailyprophet.org/archive/?id=2189#comments

 • hey sier:

  sorry blei litt kluss der men her står det:thedailyprophet.org/archive/?id=2029

 • WS sier:

  Ja, og i den tråden sa du til og med at de engelske HP-navnene er dårlige og teite.

 • hey sier:

  Ok dei engelske navna er ikke dårlige og teite men nokon av dei er ltt barnselige

 • MsJoplin sier:

  De engelske navnene er da ikke barnslige i det hele tatt når de sammenlignes med de norske. Denne diskusjonen har blitt tatt utallige ganger på forumet, så ta det der inne og ikke her.

 • hey sier:

  Sikker på at du ikkje synest at engelsk generelt er kulere enn norsk.

 • MsJoplin sier:

  Det er da en helt annen diskusjon. Å oversette navnet «Bill» til «Rulle» er å barnsliggjøre det, og samme med «gulla» istedet for «ginny». Dette er helt vanlige, normalt ladede navn i Storbritannia, hvorfor skal det være barnslige *kallenavn* i Norge?

 • hey sier:

  Ginny et vanelig navn? Vel det er ikke et normalt ladet navn i norge.

 • MsJoplin sier:

  Hvorvidt Ginny er et vanlig navn i Norge er ikke poenget. Dersom du ønsker å diskutere oversettelsen av HP-bøkene, gjør dette på forumet og ikke her.

 • hey sier:

  Men e gidd ikke å lage meg en profil på forumet. Er det nokon som gidder å lage en for meg?

 • Ginny sier:

  Så teit..Unnskyld meg:P

 • Luna sier:

  Herregud så tragisk og patetisk! Skal de forby naturfag og vitenskap generelt også da? Og alle andre fag? Hvis de er så redde for de ungene sine, så får de sende de til en katolikskole da, eller et kloster! Hva de mener er bra for sine unger skal vel ikke gå utover alle andre?!?

 • carina sier:

  IDIOTISK! kristne-tullinger..


Legg igjen en kommentar

Valgfritt