Harry... You wonderful boy. You brave, brave man.

JK Rowling søkte trøst i kunsten

I en artikkel i the Scotsman, forteller JK Rowling om hvordan hun forsøkte å takle sin eneste seriøste skrivesperre: hun gikk rundt i nasjonalgalleriet i Skottland i et desperat forsøk på å finne inspirasjon.

Det fikk henne bare til å føle seg elendig.

I et lite, men avslørende forord til Reading around Edinburgh (en guide til barnebøker satt i byen), har Rowling fortalt om sitt forfatterliv. Den vakkert illustrerte boken forteller om alt fra Greyfriars Bobby til gatene som inspirerte Robert Louis Stevensons skumle klassiker, Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Minnene mine om Edinburgh «hopper ut av sidene i Harry Potter-bøkene», skriver Rowling. «Stedene hvor jeg skrev spesielle kapitler og passasjer, hvor jeg fortvilte over å aldri igjen få en ny idé, hvor jeg opplevde alt det herlige og det frustrerende ved å leve i en oppdiktet verden.»

Men selv om byen har mange potteriske steder, kan hun ikke peke ut enkelte bygninger og gater som er med i bøkene hennes. Og hun slår ned på ideen om at Hogwarts var basert på en «spesiell privatskole» i byen.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt