Either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives.

Intervju med Rowlings tidligere lærer

TwinCities har skrevet en artikkel om Dale Neuschwander, en lærer fra Minnesota, USA, som jobbet som lærer i England i skoleåret 1978/79. Neuschwander underviste i kreativ skriving på Wyedean School i Gloucestershire, der ingen ringere enn J.K. Rowling var elev. Jo var 13 det året, og utmerket seg allerede som en strålende skribent. Hun fikk bare toppkarakterer, og Neuschwander mimrer:

Jeg husker at hun hadde et omfangsrikt vokabular til å være så ung. (…) Hun var stille og glad i å lese, og jeg kan bare se for meg at hun overlevde skolen ved å bruke fantasien sin, fordi det foregikk en god del dagdrømming. Hun var veldig omhyggelig med å gjøre ting korrekt, følge regler, den slags ting.

Litt som Hermione, med andre ord. Neuschwander koblet imidlertid ikke at den flinke eleven hans og den suksessrike forfatteren J.K. Rowling var samme person før tidligere kollegaer fortalte ham det, men da sendte han et brev til Jo og fikk et hyggelig svar som henger på kontoret hans.

Takk til WizardNews for tipset!

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt