This is why you're not in the Order - you don't understand - there are things worth dying for!

Les mer Harry etter bok 7 med fanfiction.no

Dagbladet har endelig oppdaget fenomenet fanfiction:

Buskerud Fylkesbibliotek har nylig lansert den norske varianten av giganten fanfiction.net, nemlig Fanfiction.no. Det er ennå ganske glissent der inne, så sett igang med skrivingen, folkens!

- Det er en måte å få leserne til å åpne opp teksten og boka på. Slik kan de tolke videre på det som skjer, sier bibliotekrådgiver Stig Elvis Furset til Dagbladet.no. [...]

Enkelte forfattere har motsatt seg fan fiction av bøkene sine. Det gjelder særlig sexfikserte fortellinger, eller den homoerotiske undersjangeren «slash fiction».

- Vi synes dette er greit så lenge forfatterne bruker sitt eget navn, og så lenge innholdet er passende og ikke pornografisk, uttalte J.K. Rowling via agenten sin til Dagsavisen i 2005.

Buskerud Fylkesbibliotek kommer til å tillate ganske mye på sin ferske nettside, også slash fiction.

- Vi er ikke interessert i å sensurere bort slikt. Dette skal være et brukerstyrt sted, sier Furset.

Han understreker at alle skribentene legger inn en såkalt «disclaimer», som forteller at det ikke er den originale forfatteren som har skrevet teksten.

- De er jo fans. Det er ikke slik at de kommer til å slutte å lese Harry Potter, selv om de skriver dette, sier han.

På forumet vårt kan du også lese fanfiction, men vi er litt mer redde for represalier enn de er i Buskerud. Kontakt meg på howler om dere vil ha passord.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt