He was probably the bravest man I ever knew.

HP og de skjebnesvangre spoilerne

Time Magazine har i sin nyeste utgave en artikkel om det viktigste produktet Scholastic forlag gir ut i år. Dere tror kanskje det er Harry Potter and the Deathly Hallows? Slett ikke!

Boken er nemlig bare et biprodukt av en stor pakke kalt det magiske øyeblikket. Dette er øyeblikket av uutsigelig, uhåndgripelig ekstase, som kommer når en leser åpner sin splitter nye 199 kroners dyre eksemplar av Deathly Hallows for første gang:

«Gjennom hele prosessen, har alle som har tatt i manuset hatt det samme målet i tankene», sier Arthur A. Levine, Rowlings redaktør. «Midnatt. Barn.»

Det magiske øyeblikket er en sjelden og delikat ting: det inntreffer kun når leseren kommer til boken i en tilstand av ren uvitenhet, med ingen forhåndsviten om innholdet. For at det magiske øyeblikket skal inntreffet, sies det at leserens sinn må være bevart i en tilstand av absolutt uskyld, eller på internettets språk, uten spoilere. For å forhindre at noe skal lekke ut, har Scholastic skapt en infrastruktur rundt «Deathly Hallows» som ingen i forlagsbransjen tidligere har sett maken til.

Artikkelen dreier seg om hva som skjer fra Rowling leverer fra seg manuskriptet til bøkene kommer i butikken. Veldig interessant! Les i fulltekst på engelsk her eller klikk på bildene under for å lese papirutgaven.


Oversatt versjon av artikkelen finner dere her.

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt