Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!

Dagbladet gir OotP en firer

Dagbladet har i dag lagt ut sin anmeldelse av Harry Potter and the Order of the Phoenix på nettet. Filmen får terningkast fire, og dette begrunnes blant annet med:

Det er noe ventende over denne «Potter»-film nummer fem. Det er den mørkeste filmen hittil og kanskje også den skumleste, og den inneholder mer dialog og fokusering på døden enn tidligere.

Kanskje er dette naturlig siden vennene begynner å bli voksne, relasjonene deres går dypere, og de innser sine roller og skjebner i livet.

Filmen er også den smarteste til nå, med skarpere poeng og vitser, og tydeligere og mer gjennomførte karakterer. Imelda Stauntons inntreden som den ekstremt barnefiendtlige Dolorosa Uffert føles friskt, og er lattervekkende filmen igjennom. Selve filmhåndverket er i det hele tatt godt utført.

Samtidig kjennes «Harry Potter og Føniksordenen» bare nødvendig fordi den inneholder hint om hva som skal komme.

Den makter aldri å spenne oss til pinebenken, da filmens endelige utfall virker gitt på forhånd.

Det er som å se en ekstraomgang i en finalekamp i fotball, der vi underholdes med enkelte sjanser, men savner scoringer. Og der hele spillet egentlig dreier som å om hale ut tida i vente på det endelige straffeoppgjøret.

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

  • Anonym anonymius sier:

    Bare 4?! Dagbladet må da skjønne at det avsluttende slaget kommer i bok 7, og at filmen følger boka. Boka har også en slik slutt, så det er litt for teit å trekke ned en eller to ternionkast på.


Legg igjen en kommentar

Valgfritt