Remember my last, Petunia.

Rowlings lærer sa nei til fantasy

Dublin (NTB): Engelsklæreren til Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling har kommet med en innrømmelse.

Steve Eddy, som underviste Rowling da hun var elev ved Wyedean Comprehensive i Monmouthshire i Wales, sier han forsøkte å få henne til å skrive om mer seriøse emner fordi han synes stilene hennes var for barnslige, melder nettstedet Ireland On-Line.

– Joannes arbeid viste alltid en imponerende fantasi og i timene var hun flink og entusiastisk, på mange måter sånn som Hermine i Harry Potter-bøkene. Men stilene hennes handlet alltid om nisser og alver. Jeg sa hele tiden til henne at hun var blitt så gammel at hun burde skrive om mer alvorlige og virkelige ting, forteller læreren, men legger til:

– Jeg er svært glad for at hun ikke fulgte mitt råd. Det er tydeligvis slik at læreren ikke alltid har rett, sier han i dag.
Takket var sin fantasi og skriveevner har Rowling tjent noe sånt som 850 millioner euro, eller svimlende 6,7 milliarder kroner, på sin skrivekunst. (©NTB)

Be Sociable, Share!

Legg igjen en kommentar

Valgfritt