The last enemy that shall be destroyed is death.

«Magi i massevis» – anmeldelse(r) av OotP

La oss starte med det siste først. Det siste = øyeblikket jeg gikk ut av salen. Jeg hadde en merkelig følelse i magen, en følelse jeg aldri før har kjent når jeg nettopp har sett en Harry Potter-film. Kan det kalles tomhet? Jeg kunne ikke komme på noe spesifikt jeg likte eller ikke likte ved denne filmen og egentlig burde jeg ikke skrive en anmeldelse uten å ha sett filmen en gang til først. Ett døgn etter å ha sett filmen, og fått fordøyd den litt, gjør jeg et forsøk:

Filmen starter på samme måte som i boken. Det er tørke, det er varmt, Harry er på lekeplassen og husker og Dudley kommer med gjengen sin. Who’s Cedric? Your boyfriend?-replikken sitter som et skudd og i de neste 10 minuttene er alt perfekt. Dementorene, Mrs Figg og en mystisk kvinnelig howler. Det ser ut til å bli en perfekt Harry Potter-film.
[Les mer.. (NB! Spoilere!)]

Galtvort.net har nå lagt ut sin reportasje fra gårsdagen, samt sin anmeldelse (de gir 5 snitch’er) – her!

Vår partner, SnitchSeeker.com har lagt ut en anmeldelse hvor man selv kan velge om man vil se spoilere, sjekk den ut her!

Be Sociable, Share!

Kommentarer:

 • Guro sier:

  jøss.. gleder meg faktisk til å se den.. har aldri skjedd før med en film.
  forøvrig en utrolig bra annmeldelse, Msj ;)

 • MagiskeMEg sier:

  Deathly Hallows har kommet ut på nettet!

 • arya sier:

  yeah,right!

  uansett,forstår den der tomme følelsen etter å ha sett harry potter filmen,fikk den etter å ha sett den 3 og den 4,så nå håper jeg at jeg kommer hoppende glad ut av kinosalen denne gangen og ikke sitter å griner som den siste personen i salen, etter å ha fått me meg hele rulleteksten…

 • Vulcan sier:

  Gleder meg såå mye til å se filmen i morra!!!Men håper at filmen har mye med fra boken..Den 3 og 4 filmen manglet litt for mye synes jeg..Vel syns egentlig 1 og 2 var kjempebra!!!Men 3 og 4 er jeg fortsatt usikker på,men likte det også mye=)
  Håper film 5 er bra og at man ikke får den følelsen igjen at det ikke er nesten noe skoletimer og at skoleåret ikke går for fort!!

 • Anonym sier:

  Hva er det Humlesnurr sier til Harry på slutten. Selv om du sier det er lite og skuffende som du sier, får vi LITT klarhet i spådommen og Nilus Langballe? Hvor lenge varer scenene i i magidepartementet, og kan du presisere hvilke rom de kuttet ut?

 • MsJoplin sier:

  Jeg tror scenen mellom Dumbledore og Harry på slutten består av seks replikker. Ikke no kasting av ting og frustrasjoner og det hele er for raskt overstått. Så vidt jeg husker (men jeg husker ikke alt, så kan hende jeg tar feil), blir ikke Neville nevnt i forbindelse med spådommen. Og de var kun i rommet med profetiene og rommet med buegangen. Resten var kuttet ut.

 • hey sier:

  Harry spiller faktisk rompeldunk i boka, men han spiller bare ein kamp.

 • MsJoplin sier:

  Det stemmer jo, men det å lage en Quidditchkamp for å vise at Harry ikke får lov til å spille etterpå er unødvendig og altfor dyrt når det ikke har et poeng i resten av manuset. Vi ser at Umbridge er ond selv om Quidditchen er utelatt.

 • Journalist sier:

  Jeg kan heller ikke huske at Neville nevnes i forbindelse med spådommen.
  Sitter med litt samme følelse som deg – tomhet. Er veldig enig med deg i anmeldelsen din- bortsett fra det om Grawp. Her var også den 13-årige anmelderen jeg hadde med meg enig i at animasjonene skuffet.
  Ellers synes jeg musikken var fin- men jeg var på pressevisninga, og satt fint.
  Som stor Harry Potter-fan fikk jeg nesten dårlig samvittighet av å få se filmen på mandag- med kun 30 journalister i storsalen på Colosseum, når det sitter så mange spente fans der ute som kanskje ikke fikk billett til premieren på fredag.

 • hey sier:

  Ja, det er litt kjipt med den boka.Det blir litt sånn å harry har det så grusomt.

 • HP-Gærning sier:

  Gleder meg masse! Anmelderne sier alltid at filmen er dårlig, osv osv, men jeg liker den alltid uansett, håper det er sånn denne gangen også!

 • hey sier:

  Fordi dei er litt objektive i motsettning til andre…

  PS: msjopin artig bøyning av Quidditch- Quidditchen er en fin blanding a engelsk og norsk.

 • MsJoplin sier:

  Som vi har diskutert tidligere, hey, så bruker jeg Rowlings egennavn, ikke oversettelsene Bugge Høverstad har funnet på (og da var det slutt på den diskusjonen). :)

 • Inger sier:

  Er det med at Arthur blir angrepet? Har lurt på dette lenge, men tror ikke jeg har sett noen bilder av den scenen.. Uansett så er jeg utolig spent på filmen! Hadde ikke noen «yey»- følelse etter hverken film 3 eller 4, så håper på en ny opplevelse denne gangen.. ;)

 • Vampyren sier:

  Har akkurat sett filmen, og jeg må si at den levde helt opp til forventningene! Om en på en annen måte enn det jeg hadde trodd… Jeg syns noen deler av filmen virket veldig inneklemt (julen i Grimmoulds, Hagrids tilbakekomst også videre), og jeg forsto ikke helt poenget med å ha med Kreacher i det hele tatt, siden det visstnok ikke var en del av planen å ha ham med i første omgang. De siste scenene irriterte meg, og ******s død var skuffende. Derimot likte jeg besettelsesscenen kjempegodt, selv om den også kunne vært lenger! Jeg er helt enig angående musikken, den var litt anonym eller kraftløs, på en måte… Men alt i alt er dette, etter min mening, den beste filmen til nå!

 • MsJoplin sier:

  Må innrømme at jeg må revurdere anmeldelsen min litt etter å ha sett filmen for 2. gang. Likte den MYE bedre nå!

 • Anitha fra Galtvort.net sier:

  Jeg så selv midnattspremieren, og hadde i likhet med deg blandede følelser (..selv om jeg likte den MYE bedre en GoF). Jeg likte virkelig den grundige anmeldelsen, og vil med det si at anmeldelsen og «antall Snitcher gitt» på Galtvort.net ikke er en oppsummering av alle ansattes meninger på siden:) (Er helt uenig med anmeldelsen vår:)) Takk for profosjonalitet!

 • Linda Hong sier:

  Gleder meg!!! Skal se den med mannen min på Colosseum på mandag :o)

 • hey sier:

  Så filmen i natt. Nok en gang var den skuffende. Eg likte faktisk den 5 boka best også kommer filmen som er som forventet. Alt for sammen pakka. Men fine effekter og sånn da. Og bra det ikkje blei så masse syting etter Svaart døde.

 • Humlesnurr sier:

  Nilus var jo ikke viktig med spådommen! Spådommen er forenklet! Kampscenene varer bare i 15/20 minutter! Og Humlesnurr skulle ha forklart mer om spådommen! Slutten ble jeg mest misfornøyd med, selv om scenene er spennende skulle noe av det kjedelige midt i filmen blitt ofret til slutten! Men Uffert er perfekt. Nydelig anmeldelse, jeg er stort sett enig i deg – men jeg syns musikken er helt greit til bildene! Men iforhold til GOF, som hadde strålende musikk, er det litt skuffende. Men GOF hadde flere action-scener og har bedre utganspunkt for lyden. Denne filmen er morsom, men er ikke like skummel og spennende som forventet. Den er psykisk skummel, men GOF er mer «grøsser-skummel! terninkast: svak 5

 • Humlesnurr sier:

  Oppsumert: Pluss for fotoarbeid, effekter, regien til David Yates og skuespillprestasjoner. Minus for manuset (som er forenklet, men lettere å forstå enn den forrige som hadde en rotete handling) og en kjedelig midtdel som kunne ofret noen minutter til slutten. Konklusjon: En helt grei Potter-film, men dessverre ikke noe mer. PS! Jeg føler meg litt tom jeg og!

 • lunacia sier:

  Etter å ha sett filmen både tirsdag og natt til fredag, så må jeg si meg enig med MsJoplins anmeldelse. Og jeg sitter fortsatt igjen med en slags tomhetsfølelse.

 • Bagman sier:

  Jeg er veldig enig med anmeldelsen din, jeg. Frem til vi kommer til Ministry of Magic på slutten så er filmen utrolig bra, all humoren veier opp for det dystre budskapet som venter på en god måte.

  Slutten skuffet meg veldig. Slåss-scenene ble for korte og forenklede, og jeg hadde forventet at de hadde gjort mer ut av DAs kamp mot dødseterne. Sirius død var ikke slik jeg hadde forestilt meg (ble han drept av en Avada Kedavra i boka? Harry trodde jo at han skulle komme ut av sløret igjen i boka!) Dumbledore og Voldemort sin kamp likte jeg heller ikke spesielt godt, den var veldig forvirrende, synes jeg. Dessuten oppstod det en priori incantatem-effekt mellom dem, og det er jo helt feil. Aller minst likte jeg at samtalen mellom Dumbledore og Harry var så amputert: den var en viktig bærebjelke for å forklart hva som skjer, ikke bare i denne boka, men også forholdet mellom Harry og Voldemort.

  Så jeg er fornøyd på den ene siden, og veldig skuffet på en annen.

 • Bagman sier:

  VG påpeker i sin anmeldelse av filmen: «PS: Bare en liten tabbe irriterer i en ellers grei filmoversetterjobb: Når «skrulla» Lulla Lunekjær vil ha «pudding» for å komme videre i livet, handler det – på norsk – ikke om pudding, men om dessert!» Morsomt at VG har fått med seg en filomversetterfeil, bare synd alle formelfeilene gikk dem hus forbi… Og stakkrs Shacklebolt da, hva blir han kalt for gjennom hele filmen? «Kingly»?

 • Anitha sier:

  Kingo:) LOL

 • Draco sier:

  Er det noen som syns filmen er bedre den andre gangen? Er det verdt å se den en gang til. Vi får håpe noen scener er med i en forlenget dvd-versjon, for denne filmen er 20 minutter for kort!

 • MsJoplin sier:

  Draco: Jeg syns filmen var MYE bedre etter å ha sett den for andre gang :) Og jaaa, vil ha mye på dvd-versjonen!


Legg igjen en kommentar

Valgfritt